fbpx

19.6.2017

Parasta kohti

Joyce Meyer

Silloin tällöin on hyvä pysähtyä tekemään inventaariota elämästään ja kysyä itseltään: ”Elänkö todella sitä elämää, jonka Kristus on suunnitellut varalleni vai tyydynkö vähempään?” Huolimatta siitä, mitä menneisyydessä on tapahtunut tai mitä esteitä näyttäisi olevan edessä, Jumalalla on hieno suunnitelma varattuna jokaiselle. Omasta valinnasta riippuu, valitseeko Hänen parhaintaan ja ottaako kaiken irti kyvyistään, ihmissuhteistaan ja mahdollisuuksistaan.

Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa on tärkeä opetus tästä aiheesta. Terah, Aabrahamin isä, kokosi perheensä, pakkasi omaisuutensa ja lähti kohti lopullista päämäärää, Kaanaata. Sitten 1. Moos. 11 luvun jakeessa 31 kerrotaan: ”…lähti heidän kanssaan Kaldean Urista Kanaaninmaan suuntaan. Tultuaan Harraniin he jäivät sinne asumaan.” Monet ryhtyvät toteuttamaan jotain elämässään, mutta jämähtävät paikoilleen, kun väsymys alkaa painaa tai asia tuntuukin epämukavalta. Pikku hiljaa syntyy ajatus, että voihan sitä jäädä tähänkin. Onko elämässäsi alueita, joihin olet jämähtänyt tai etkö ole edennyt elämässä toivomallasi tavalla?

Herra on kutsunut meidät elämään parhainta elämää eikä tarvitse tyytyä keskinkertaisuuteen, joka englanniksi tarkoittaa elämistä jossain menestyksen ja epäonnistumisen välimaastossa. Ehkä olet alkanut opiskella Raamattua tarkoituksenasi perehtyä Jumalan Sanaan ja kehittääksesi läheisen suhteen Jumalaan. Jos näin on, älä tyydy lukemaan vain yhtä lukua päivässä suoriutuaksesi päivän lukuohjelmasta. Tee Raamatun tutkimisesta ykkösasia, niin opit tuntemaan Jumalaa ja niität Hänen todellisen tuntemisensa etuja. Tai ehkä olet päättänyt pudottaa painoasi 10 kiloa. Tee päätös, ettet luovuta kun on vaikeaa. Vaikka välillä olisi huono päivä ja painosi jopa nousisi hieman, päätä että seuraavana päivänä jatkat painon pudotusta.
Joskus totumme olotilaamme ja unohdamme, että on olemassa jotain parempaa. Elämä on kiireistä, tulee ongelmia tai voi olla mukavaakin ja niin näky tavoitteista katoaa. Pysähdy hetkeksi miettimään seuraavia kysymyksiä: Mitä jos päättäisit luovuttaa itsesi kokonaan Jumalalle ja etsiä häntä koko sydämestäsi? Mitä jos lopettaisit tekosyiden ja verukkeiden keksimisen, jotka estävät saavuttamasta päämääriäsi? Mitä jos muuttaisit puhetapaasi ja kieltäytyisit puhumasta negatiivisesti? Mitä jos kohtaisit ongelmat etkä juoksisi niitä pakoon? Mitä jos lopettaisit jahkailun? Millaista elämäsi voisi olla vuoden päästä, jos noudattaisit vain pariakin näistä asioista?

Raamatussa rohkaistaan usein tekemään parhaansa: “Pyri kaikin voimin osoittautumaan Jumalan silmissä luotettavaksi työntekijäksi” (2. Tim. 2:15). Rakastan jakeen tee kaikkesi -ajatusta. Saattaa olla helpompaa edetä puolitiehen, mutta mitä tapahtuisi, jos päättäisit antaa kaikkesi avioliitossasi, työssäsi tai millä tahansa elämänalueella.

Jotkut tämänhetkisistä suurimmista siunauksista elämässäni ovat vaatineet suurimmat ponnistelut. Nykyään miehelläni Davella ja minulla on valtava etuoikeus jakaa Jumalan Sanaa miljoonille ihmisille järjestömme kautta. Vuosien aikana se on usein vaatinut valtavia uhrauksia ja tietoista päätöstä mennä eteenpäin silloinkin, kun on tehnyt mieli antaa periksi. On vaatinut aikaa ja vaivannäköä toteuttaa sitä, mitä Jumala on laskenut sydämellemme. Olen kiitollinen, ettemme ole pysähtyneet puolitiehen, kun on tullut vaikeita hetkiä. Kiitän Jumalaa, etten lannistunut palvelustyöni alussa, kun vain 50 ihmistä osallistui konferensseihini.

Kun annat parhaimpasi ja teet voitavasi, Jumala tekee oman osuutensa ja senkin, mitä sinä et osaa. Älä tyydy keskinkertaiseen elämään tai jää puolitiehen. Jumalalla on varattuna jokaiselle yltäkylläinen ja jännittävä elämä. Sen saavuttamiseen tarvitaan ponnistuksia ja päättäväisyyttä. Kokemuksesta voin sanoa, että se on varmasti kaiken vaivan arvoista.

Joyce Meyer
Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life
Kaikki oikeudet pidätetään.