fbpx

6.6.2019

Pekka Havupalo:

”Avainmedian menestyksen takana paastoa ja rukousta”

Pekka Havupalo.

Turun helluntaiseurakunnan johtaja, Avainmedian hallituksen uusi jäsen Pekka Havupalo oli silminnähden iloinen Avainmedian vuosikokouksen uutisista huhtikuun lopulla.
– Vuosikokouksessa kuullut viestit Avainmedian eri toimintasektoreilta olivat äärimmäisen innostavia. On huikeaa Jumalan armoa ja vuosikymmeniä jatkuneen päämäärätietoisen työn hedelmää, että näin pienen kansakunnan ja herätysliikkeen keskellä on globaalistikin katsoen lähes ainutlaatuinen medialähetysjärjestö. Sen takana täytyy olla myös paljon ihmisille näkymätöntä rukousta, paastoa ja Jumalan ohjauksen etsintää. Muuten tällainen siunaus ei ole selitettävissä, hän sanoo.
Entä minkälaisia asioita Havupalo tahtoisi viedä eteenpäin hallituksessa?
– Tässä vaiheessa on vielä liian varhaista arvioida sitä, mitkä asiat tarvitsevat eniten panostusta. Aluksi haluan avoimin mielin oppia lisää Avainmediasta, sen toimintatavoista ja sen hallitustyöskentelystä. Innostavaa on tulla mukaan sellaiseen vaiheeseen, jossa monen vuoden ajan on joka vuosi tapahtunut työn kasvua ja laajenemista, Pekka Havupalo miettii.

Havupalo tuo mukanaan monenlaista kokemusta ns. HYRY-yhteisöjen (mm. Aika Oy ja Helluntaikirkko) hallitustyöskentelystä. Havupalo on perheineen ollut myös lähetystyössä Itävallassa. Turun helluntaiseurakuntaa hän on johtanut vuodesta 2012. Seurakunnassa on yli 1600 jäsentä. Havupalo on aiemmalta koulutukseltaan ekonomi ja työskennellyt mm. Fiskars Oy:ssä.

Haluatko auttaa työtämme?