fbpx

5.12.2018

Pikku Veera

”Isi, tule kotiin!” -hanke eheyttää vankien perhesuhteita. Vapaaehtoiseksi ryhtyminen tai hankkeen tukeminen ei ole vaikeaa, kunhan vain sydämestä löytyy vastakaikua, kun näkee, mitä murhetta lasten ja vanhempien ero saa aikaan…

– Kuusivuotias Veera-tyttönen on lastenkotilapsi. Kolme vuotta sitten kävimme ”Isi, tule kotiin!” -hankkeen puitteissa häntä tapaamassa ja viemässä lahjan, kertoo hankkeen vapaaehtoistyöntekijä. – Veeralle ojennettiin lahja, jonka saatuaan hän juoksi pois.
Jonkin ajan kuluttua lastenkodin johto antoi vapaaehtoistyöntekijöille luvan mennä Veeran kanssa vierailulle siihen vankilaan, jossa tämän äiti on rangaistustaan kärsimässä. Vierailun järjestelyissä oli käytännön vaikeuksia, koska Veeran äiti ei osaa lukea eikä kirjoittaa, mutta Jumala auttoi kaikessa.

– Kolmen kuukauden välein kävimme pikku-Veeran kanssa hänen äitinsä luona, mutta ensimmäistä kertaa en unohda koskaan…, vapaaehtoistyöntekijä muistelee.


– Tapaamishuoneessa jouduimme odottelemaan puolisen tuntia, kunnes Veeran äiti tuli. Kaikesta näki, kuinka paljon hän oli rukoillut! Äiti halasi tytärtään kolme tuntia ja itki hiljaa.
Vapaaehtoistyöntekijä jatkaa:
– Aina kun saan mennä tapaamaan Veeraa, hän juoksee vastaan ja huutaa: ”Minun isoäiti tuli!” Niinpä, olen siis ”mustalaismummu” ja onnellinen siitä!
Näiden vuosien aikana Veeran äiti on ruvennut käymään hengellisissä kokouksissa. Kaksi hänen vanhinta poikaansa osallistui jalkapallon MM-kisoihin. Herra johdattaa heitä äidin rukousten pohjalta ja varjelee!
– Uskomme, että pian äiti palaa lasten luokse, ja lapset näkevät, kuinka Herra on muuttanut äitiä.

Lue lisää Isi, tule kotiin! -hankkeesta https://www.avainmedia.org/isitulekotiin/

Haluatko auttaa työtämme?