fbpx

10.9.2019

Kyyhky lensi Intiaan

Pirkko Kauhanen ja tamilin kielen kääntäjä.

Lähetystyöntekijä, Kyyhky-lapsityön perustaja Pirkko Kauhanen kävi heinäkuussa Intiassa opettamassa lapsityöntekijöitä. Koulutukset olivat Hyderabadissa telegun kielellä ja Chennaissa telegun ja tamilin kielellä.
Pirkko kertoo matkastaan:

– Pyyntö Kyyhky-aineiston kääntämiseksi telugun kielelle oli tullut pastorilta, jonka työkohteena on 6 500 orpoa ja köyhää lasta. Lapsille on järjestetty koulu ja koti. Lisäksi lapsityön opetusta tarvitsee 1 052 täysiaikaista lähetyssaarnaajaa ja 1 500 pientä aloittelevaa seurakuntaa. Eli siihen kuvioon Kyyhky-koulutus sopi erinomaisesti. Koulutus tapahtui pastorin raamattukoululla.

– Etelä-Intiassa oli vuoden viilein aika, vaikka lämpöä riitti reippaasti yli kolmenkymmenen asteen. Sadetta olivat jo kuukauden odottaneet ja lähtöpäivänä se alkoi. Kiitos Herralle!

– Alkuperäinen suunnitelma oli, että Hyderabadin kahden päivän koulutuksessa tulisi olemaan 30 osanottajaa. Kun koulutuspäivät alkoivat, väkeä vain virtasi lisää ja lopulta heitä oli 238 pyhäkoulunopettajaa ja pastoria. Rivejä vain tiivistettiin ja niin kaikki mahtuivat istumaan lattialla. Onneksi meitä tiimiläisiä oli viisi, joten saimme kahden täyden päivän aikana hoidettua urakan ja opetettua yhtä vaille kaikki Kyyhky-kirjan 14 tuntia.

– Sydämet olivat avoimia ja osanottajissa nousi heti voimakas halu viedä tätä sanomaa eteenpäin telugua puhuvien keskellä, joita on Intiassa 74 miljoonaa.

– Sitten yöjunalla kohti Chennain koulutuspaikkaa opettamaan telugun- ja tamilinkielisiä. Meillä oli kaksi tulkkia. Alkuperäinen suunnitelma oli, että paikalla olisi 20 telugunkielistä pyhäkoulunopettajaa, mutta sitten joukkoon tuli myös tamilinkielisiä, jotka osasivat englantia tai telugua ja niin heitä oli kaiken kaikkiaan 70 hengen joukko. Myös siellä sydämet olivat valtavan avoimia ja he imivät jokaisen sanan ja osallistuivat innokkaasti kaikkiin käytännön tehtäviin.

– Tamilinkieliset anoivat, että kirja käännettäisiin heidän kielelleen, jonka puhujia on Intiassa 63 miljoonaa. Näin Jumala avasi taas oven Kyyhkyn lentää yhteen uuteen kieliryhmään.

Haluatko auttaa työtämme?