fbpx

9.5.2018

Pohjois-Afrikan seurakunnat kasvavat

Avainmedia osallistui hiljattain eräässä Välimeren maassa pidettyyn konferenssiin, jossa Pohjois-Afrikan eri maiden edustajat kertoivat kotimaidensa hengellisestä tilanteesta.
Painostuksen ja monien haasteiden keskellä elävät uskovat kertoivat, että he ovat viime vuosina saaneet nauttia Pyhän Hengen virvoittavasta vaikutuksesta. Tämän seurauksena seurakunnat ovat kokeneet eteenpäin menoa ja kasvua.
Kerromme tässä ja tulevissa lehdissä konferenssissa kuultuja uutisia Marokon, Algerian, Libyan ja Tunisian tilanteista.
Ensimmäinen raportti on Libyasta.

Haasteellinen Libya
Kun Libyaa pitkään hallinnut diktaattori Muammar Gaddafi syöstiin vallasta vuonna 2011, maa ajautui sekasorron ja sisäisten konfliktien valtaan.
Vaikka Libyassa ei ole helppoa olla tunnustava kristitty, niin maassa toimiva pieni uskovien joukko on kyennyt kaaoksen keskellä kokoamaan rivinsä ja kehittämään toimintojansa.

Vuonna 2014 kaksi uskovaa alkoi netin kautta kommunikoida keskenään, ja he kehittivät viikoittaisen netissä tapahtuvan rukouskokouksen Libyassa asuville kristityille. Nyt useat kymmenet Jeesuksen seuraajat rukoilevat yhdessä säännöllisesti ja tapaavat toisiaan myös kasvokkain.

Jumala on vastannut rukouksiin ja useat muslimit ovat kääntyneet kristityiksi median ja erityisesti unien ja ilmestyksien seurauksena.
Eräs konferenssiin osallistunut libyalainen kristitty totesi:
– Olemme kokeneet ison muutoksen viimeisen vuoden aikana. Ihmiset ovat kiinnostuneita ja he kuuntelevat meitä eri tavalla kuin ennen. Jumala toimii nyt tavalla, jota emme ole ennen kokeneet!
Muistetaan Libyassa toimivia pieniä seurakuntia ja ryhmiä rukouksissamme.

Niilo Närhi

Haluatko auttaa työtämme?