fbpx

19.4.2018

Poikkeuksellinen lähetystyön muoto jatkuu Venäjällä

– Venäjän uusi uskontolaki ei ole ollut este julistaa Jeesuksen sovitustyötä ja perusevankeliumia lastenleireillä, iloitsee Kari Halonen.

Kauas Karjalasta

Kari Halosentyö seurakuntien ulkopuolisten ihmisten tavoittamiseksi lastenleirien kautta on laajentunut yhä uusille alueille. Työ alkoi Venäjän Karjalasta vuonna 1997 ja on edennyt vähitellen eri puolille Venäjää.

Terveyskasvatus on osa kristillisten leirien sisältöä ja se saa usein viranomaiset myötämielisiksi ja antamaan luvan leirin pitämiseen.

– Tähän mennessä yhtään sakkoa ei ole annettu leirityöryhmille tai yhteistyössämme oleville seurakunnille, raportoi Halonen.

– Kiitos siitä Jumalallemme! Hän on hyvä.

Siperian äärilaidalle

Eräässä kylässä kylän johtaja kutsui seurakunnan yhteistyöhön. Burjatiassa koulujen rehtorit ovat pyytäneet leirin kouluttajaa pitämään terveyskasvatustunteja. Tällainen yhteistyö luo suhteita ja edistää koulujen kanssa pidettävien leirien järjestämistä.

– Uusi kohde Venäjällä on muun muassa Jakutian lääni. Suunnattoman suuri ja vaikeakulkuinen alue on täynnä mitä erilaisimpia vähemmistökansoja, tietää Halonen.

– Tänä vuonna tavoitteemme on aloittaa lastenleirityö myös kaukana Siperiassa Tšukotkan niemimaalla, Kambodžassa ja Unkarissa.

– Eräs kouluttajistamme on Burjatiasta. Hän avasi kaksi työryhmää kahdessa eri paikassa Jakutiaa seminaarilla ja mallileirillä. Muita uusia paikkoja löytyy Kaukasukselta esim. Azerbaidžanista ja Georgiasta, joiden lisäksi sisaremme Irkutskin läänistäkoulutti vuoden aikana kolme uutta työryhmää. Siperiasta olevan Altain ryhmän kanssa koulutimme uuden kohteen Kirgisiassa. Saman tien paikallisten vetämänä pidimme käytännön mallileirin.

Euroopan alueella Bulgariassa työ laajenee romaniseurakuntien kautta.

– Pelkästään romaniseurakunnissa on nyt olemassa kolme kouluttajaryhmää. Näin nopeaa edistymistä vajaassa kahdessa vuodessa en ole vielä nähnyt tämän työn aikana, Halonen ihmettelee.

– Lähtökohtana koulutustyössä on saada paikallisista seurakunnista työntekijöitä, jotka ovat kykeneviä kouluttamaan uusia ryhmiä uusilla alueilla. Miksi tuoda kouluttajia matkojen takaa?

Viime vuoden aikana oli 20 koulutusta, joissa opetettiin noin 560 työntekijää. Leirien määrä koko alueella oli 60, joissa lapsia ja nuoria tavoitettiin yhteensä noin 3 000 ja samaan aikaan myös runsaasti aikuisväestöä. Halonen piti lähetystyöstä kotimaassa 30 infotilaisuutta. Seitsemän vuoden raamatunopetussarjan käännös saatiin loppuun tadžikin kielelle, ja nyt on aloitettu käännöstyö kirgiisin ja bulgarian kielille.

Haluatko auttaa työtämme?