fbpx

3.4.2020

Poikkeusolot haastavat uusiin keinoihin

Janne Maunumäki

Kuukausi sitten Suomi ja Eurooppa näyttivät toisenlaiselta kuin nyt, kun normaalit toiminnot pyörivät, ihmiset tapasivat toisiaan ja työpaikoilla kävi kuhina normaaliin tapaan Yhtäkkiä heräsimme toisenlaiseen maailmaan, jossa on tarve linnoittautua neljän seinän sisälle ja tervehtiä toisiamme pääsääntöisesti virtuaalisten välineiden kautta, jotta se olisi turvallista.

Kaiken tämän keskellä myös seurakunnat ovat joutuneet miettimään toimintaansa uudestaan, kun kokoontumisrajoitukset sallivat enintään solutoiminnan pyörittämisen – ja sekään ei ole suositeltua muuta kuin digitaalisten välineiden kautta.

 

Miten seurakuntien tulisi toteuttaa missiotaan tänä aikana, jolloin evankeliumille on erityinen tarve? Ihmiset kokevat pelkoa tulevaisuudestaan ja iankaikkisuudestaan, mikäli koronavirus iskisi heidän terveyteensä erityisen voimakkaasti.

Suorat lähetykset, joita on tuotettu nettikatsojille, ovat olleet avainasemassa nyt poikkeusaikana.

Kymmenet helluntaiseurakunnat, jotka eivät ole nähneet tarvetta tehdä netin kautta lähetyksiä seurakunnasta, ovat alkaneet miettiä, miten lähetykset saataisiin toteutettua pikaisella aikataululla. Kameroita, kamerajalustoja ja tietokoneita on haalittu kasaan ja nettiyhteyksiä on päivitetty, jotta lähetyksiä voitaisiin aloittaa. Sosiaalista mediaa seuratessa ei voi välttyä siltä tosiasialta, että nyt lähetyksiä tulee aamuisista rukouslähetyksistä sunnuntain päivätilaisuuksiin asti.

Avainmedian UskoTV, joka on pitkään auttanut seurakuntia live-lähetysten toteuttamisessa, on ollut nyt äärimmäisen tarpeellinen.

Kyselyjä on tullut lukuisilta seurakunnilta, miten päästä mukaan käyttämään UskoTV:n ilmaista alustaa, ja samalla ottaa käyttöön lähetykset sosiaalisen median palveluissa. Tähän tarpeeseen olemmekin vastanneet ammattitaidolla ja kokemuksella, jota olemme kartuttaneet vuosien ajan.

Uskoisin, että samalla kun koemme tämän ajan poikkeukselliseksi ja haastavaksi, on Jumala johdattamassa meitä Jumalan seurakuntana tavoittamaan ihmiset keinoilla, joita heitä nykypäivänä parhaiten tavoitetaan, median kautta. Siihen olemme Avainmediassa sitoutuneet: viemään evankeliumi ihmisille niin lähellä kuin kaukanakin yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa.

Janne Maunumäki, Avainmedian kotimaan mediatyön koordinaattori

Apua seurakunnille

Avainmedia auttaa lähetysteknologian rakentamisessa sekä antaa veloituksetta seurakuntien käyttöön UskoTV:n suorien lähetysten alustan. Alustan avulla on mahdollista välittää netin kautta muun muassa jumalanpalveluksia seurakuntalaisille. Alusta ja laitteisto palvelevat seurakuntaa jatkossakin.

Lisätiedot: janne@avainmedia.org