fbpx

2.2.2018

Rauha myrskyssäkin

Joyce Meyer

Jos tunnet elämäntarinani, tiedät että olen käynyt läpi erittäin vaikeita asioita. Jotkut kokemukset olivat niin hirveitä, etten luullut selviäväni. Nyt suurimpia toiveitani on auttaa muita ihmisiä luottamaan Jumalaan ja nojautumaan Häneen vaikeuksien voittamiseksi.

On suuri ero sellaisen kristityn välillä, joka yrittää itse selvitä kaikesta verrattuna uskovaan, joka luottaa Pyhän Hengen apuun missä tahansa elämän tilanteessa. Pyhän Henki on kaikkialla kaiken aikaa ja koska Hän asuu jokaisessa uudestisyntyneessä kristityssä, Hän on aina kanssamme. On valtavaa ymmärtää, että Pyhä Henki on aina kanssamme ja Hän vahvistaa joka tilanteessa.

4. Moos. 13. luvussa israelilaisilla oli edessään suuri ongelma. Mooses lähetti 12 vakoilijaa tutkimaan Luvattua maata. Kun vakoilijat palasivat, vain kaksi antoi hyvän raportin, muut kymmenen vakoilijaa huonon: ”Siinä maassa asuu väkevä kansa, ja kaupungit ovat lujasti varustettuja ja hyvin suuria.” Siihen hyvän raportin antanut Kaaleb-niminen vakoilija sanoi: ”Menkäämme sinne rohkeasti ja ottakaamme se haltuumme, sillä varmasti me pystymme siihen”. Suurin osa vakoilijoista oli eri mieltä: ”Kaikki siellä näkemämme ihmiset olivat kookasta kansaa. Näimmepä siellä jättiläisiäkin… olimme omissa silmissämme kuin heinäsirkkoja”.

Israelilaisten piti päästä eroon Luvatun Maan asukkaista, jotka olivat kuin jättiläisiä. Jumala ei aina etukäteen tehnyt kaikkea valmiiksi vaan Hän halusi opettaa kansaansa luottamaan Hänen voimaansa, jota israelilaiset tarvitsivat voittaakseen viholliset. Kaaleb toimi uskossa, koska hänen katseensa oli kiinnitetty Jumalaan, mutta huonon raportin antaneet vakoilijat näkivät itsensä vain heinäsirkan kaltaisina.

Minäkään en pidä jättiläisistä, joita elämässäni on ollut usein. Ne ovat kuitenkin osoittaneet, että uskovana oppii enemmän luottamaan Jumalaan vaikeuksien kuin helpon ja rauhallisen elämän kautta. Kun ei enää ole mitään muuta kuin Jumala jäljellä, Hän voi tilanteen kautta vahvistaa ja silloin pystyy tekemään suurempia asioita kuin edes on osannut kuvitella.

Jumala ei halua meidän elävän heikkoina, pelkureina, avuttomina ja säälittävinä, jotka juuri ja juuri selviävät elämästä. Jumala lähetti Pyhän Henkensä olemaan auttajamme, lohduttajamme, asianajajamme, esirukoilijamme, neuvon- ja voimanantajamme. Jumala vakuuttaa: ”Te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teidän päällenne, ja te tulette olemaan minun todistajani… aina maan ääriin saakka (Apt. 1:8).

Pyhä Hengen voimalla pystymme olemaan Kristuksen todistajia joka tilanteessa. Hänessä meillä on voima olla tässä maailmanajassa valona pimeydessä ja meillä on rauha myrskyjenkin keskellä emmekä ahdistu suuristakaan ongelmista. Meillä on toivo, vaikka näyttäisi ettei mitään toivoa ole näkyvissä.

Opettele tuntemaan Jumala! Vietä aikaa Hänen kanssaan rukouksessa ja Hänen Sanaansa tutkien. Odota Herraa ja vastaanota Hänen voimansa tälle päivälle (Jes. 40:31). Pidä Jumala elämäsi keskipisteenä ja rukoile: ”Herra, vahvista minua tänään, että voin tehdä kaiken Kristuksessa. Luovutan tahtoni Sinulle ja haluan tietää Sinun tahtosi. Tarvitsen voimaasi, viisauttasi ja johdatustasi kaikessa. Uskon, että kaikki yhdessä vaikuttaa parhaakseni. Sinä olet voimani enkä tahdo luovuttaa vaikeissakaan tilanteissa!”