fbpx

25.6.2019

Rohkaisevia uutisia Israelista

Suuri evankelioimistilaisuus Jerusalemissa keräsi 1700 osallistujaa Ashdodista ja naapurikaupungeista.

Avainmedian järjestämä Israel tänään -kokouskiertue toukokuussa sai lämpimän vastaanoton seurakunnissa.
Ashdodin Beit Hallel -seurakunnan johtaja Israel Pochtar, tulkkinaan Niilo Närhi, kertoi hyviä uutisia Israelissa tapahtuvasta hengellisestä heräämisestä.

Beit Hallel -seurakunnan toukokuussa järjestämä evankelioimistilaisuus Jerusalemissa keräsi 1700 osallistujaa Ashdodista ja naapurikaupungeista. Lähinnä hiljattain maahan muuttaneista juutalaisista koostunut kokousyleisö kuljetettiin Jerusalemiin 33 linja-autolla. Noin 70 prosenttia osallistujista rukoili pelastusrukouksen seisten tilaisuuden lopussa. Pochtarin arvion mukaan sitä mitä nyt Israelissa tapahtuu ei ole koettu sitten alkuseurakunnan aikojen.

Toki ihmisten kiinnostus Jeesusta kohtaan on herättänyt myös painostusta ja suoranaista vainoa, erityisesti ortodoksijuutalaisten rabbien taholta. Esimerkkinä tästä on heidän pyrkimyksensä sulkea Ashdodin Beit Hallel -seurakunta ja estää näin juutalaisten kääntyminen Messiaan puoleen.
Israel Pochtar kiitti suomalaisia rukoustuesta ja pyysi esirukousta johtamansa seurakunnan haasteellisiin tilanteisiin.
Toukokuun kokouksissa olivat mukana myös Ashdodin nuorisopastori Vasili Zaharchuk ja Ramlen kaupungin pastori Ariel Revach.

Teksti ja kuvat Niilo Närhi

Haluatko auttaa työtämme?