fbpx

16.10.2019

Marko Selkomaa siirtyy vuodenvaihteessa töihin Avainmedialle

Nykyinen toiminnanjohtaja Niilo Närhi (oik.) ja huhtikuussa 2021 aloittava toiminnanjohtaja Marko Selkomaa pitävät lujasti kiinni Avainmedian perusmissiosta ”Evankelioida yksilöitä ja kansoja sekä synnyttää ja kasvattaa seurakuntia kohdemaissa”.

– Olen ylpeä, että Suomen helluntailiikkeellä on niin nykyaikainen ja osaava evankeliointijärjestö kuin Avainmedia. Koen etuoikeudeksi, että saan olla mukana Avainmedian työssä, iloitsee lähetyspastori Marko Selkomaa, 50, tulevasta toiminnanjohtajan pestistään Avainmedialla.

Lähetyskutsulle
jatkoa
Marko Selkomaa aloittaa Avainmedian apulaistoiminnanjohtajana 1.1.2020 ja toiminnanjohtajana 1.4.2021, kun nykyinen toiminnanjohtaja Niilo Närhi jää eläkkeelle.
Selkomaa siirtyy tehtävään Hyvä Sanoma ry:n evankelistan tehtävästä, jossa hän on ollut vuodesta 2013 asti. Tehtäviin ovat kuuluneet kiertäminen vuosittain 40–60 Suomen helluntaiseurakunnassa, 4–6 vierailua ulkomailla sekä evankelistojen kouluttamista.
Ennen Hyvä Sanoman aikaa Selkomaa oli vuodesta 2000 alkaen Kanadassa Thunder Bayn helluntaiseurakunnan pastori.
Selkomaa kertoo, että hänellä on ollut 13-vuotiaasta asti lähetyssaarnaajan kutsumus.
– Jumala on johdattanut niin, että voin nyt tehdä globaalia lähetystyötä muillakin tavoilla kuin saarnaamalla, kuvailee hän uudentyyppistä tehtäväänsä.

”Koimme
rauhaa”
– Olen seurannut pitkään Avainmedian, Niilo Närhin ja Aaronin työtä, ja pitänyt näitä miehiä suorastaan esikuvinani. Maailmalla liikkuessani olen havainnut, että Suomella on todella raskaan sarjan evankeliointiorganisaatio Avainmediassa, Selkomaa sanoo ja jatkaa:
– Ajattelin aluksi, että Avainmedian toiminnanjohtajaksi ryhtyminen olisi suorastaan peljättävän vastuullinen ja raskas tehtävä. Mutta vierailtuani paikan päällä koin, että haluan tuohon työyhteisöön, että siellä työskentelyhän olisi lottovoitto!
Selkomaa kertoo havainneensa, että Avainmedialla on hyvä työilmapiiri, jossa töitä tehdään yhteisvoimin. Hallituksen työskentely vaikutti valoisalta, avoimelta ja raikkaalta.
– Rukoilin puolisoni Eliisan kanssa, että vaihdanko työpaikkaa. Koimme syvää rauhaa, lepoa ja luottamusta siitä, että jos Jumala avaa tämän oven, niin Jumala antaa tehtävään voiman ja avun.
Eliisa-puoliso muuttaa Markon kanssa Etelä-Suomeen, ja Seinäjoen asunto menee myyntiin.
Tehtävänsä Selkomaa aikoo aloittaa perehtymällä hyvin uuteen työpaikkaansa.
– Haluan oppia Avainmedian historian ja toimintakulttuurin. En kajoa Avainmedian perusnäkyyn, vaan Avainmedian tehtävä tulee jatkossakin olemaan ”Evankelioida yksilöitä ja kansoja sekä synnyttää ja kasvattaa seurakuntia kohdemaissa”.

Läpimurtoja
ja haasteita

– Tapasin Markon ensimmäistä kertaa jo 1980-luvun puolivälissä, kun olin Kuopiossa nuorisotyöntekijänä ja -pastorina. Huomasin 15-vuotiaan pojan, joka keskittyi hartaan ja vakavan näköisenä lähetystapahtumiin. Hän jäi mieleeni, niin tosissaan hän oli. Myöhemmin selvisi, että kyseessä oli Marko, muistelee Niilo Närhi pitkäaikaista tuttavuuttaan Selkomaan kanssa.
– Suhtaudun hyvin levollisin ajatuksin ja tuntein Selkomaan alkavaan työhön Avainmedialla.
Niilo Närhi on ollut Avainmedian toiminnanjohtaja 12 vuotta. Tänä aikana digitaalisuus on tullut olennaiseksi osaksi medialähetysjärjestön työtä.
– Tulevaisuuden haasteemme on ”saada lisää sadonkorjaajia, sillä vainiot ovat vaalenneet”, siteeraa Närhi Raamattua. Sitaatilla hän viittaa muun muassa Avainmedian arabi- ja muslimityöhön, jossa jälkihoitotyöntekijöistä on suuri pula.

Teksti Satu Rönkkö
Kuva Eero Antturi

Haluatko auttaa työtämme?