fbpx

21.10.2020

Sinnikäs saa rukousvastauksia

Joyce Meyer

Monelle rukous voi merkitä vain uskonnollista velvollisuutta, joka on täytettävä. Rukous on kuitenkin suurin etuoikeus mitä Jeesukseen uskovalla on. On ihmeellistä, että voimme henkilökohtaisesti kommunikoida Kaikkivaltiaan, universumin Luojan, kanssa.

 

Voimme puhua Hänelle, Hän kuulee meitä ja haluaa puhua meille! Rukous on yhteydenpitoa Jumalan kanssa. ”Käykäämme siis rohkeasti armon valtaistuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon avuksemme oikeaan aikaan” (Hepr. 4:16).

Jumalan Sana vakuuttaa, että Jumala ”voi tehdä monin verroin enemmän kuin kaikki, mitä me anomme tai ymmärrämme” (Ef. 3:20). Vaikka emme ansaitsisi, Jumala tekee meille hyviä asioita, koska Hän on hyvä ja rakastaa meitä.

Jumala haluaa meidän pyytävän häntä tekemään suuria asioita meissä ja meidän kauttamme.

Luuk. 11:5–13 on Jeesuksen vertaus miehestä, joka menee keskellä yötä ystävänsä luo pyytämään leipää. Miehelle oli tullut vieras, mutta ei ollut mitään tarjottavaa. Ensin ystävä kieltäytyy vedoten, että on jo perheensä kanssa mennyt nukkumaan. Koska mies hellittämättä jatkaa pyytämistä, ystävä nousee ja antaa miehelle niin paljon leipää kuin tämä tarvitsee. Pyytäjä ei saa tarvitsemaansa vain ystävyyden vaan myös hellittämättömän anelun takia.

Jeesus jatkaa: ”Anokaa, niin teille annetaan… Sillä jokainen anova saa…”

Herra lupaa antaa, mitä tarvitsemme ja silloin kun tarvitsemme, kunhan vain pyydämme sinnikkäästi emmekä anna periksi ennen kuin olemme saaneet avun.

Oletko lakannut rukoilemasta jonkin asian puolesta?  Ole rehellinen, koska on tärkeää että tunnistat rukouselämäsi heikot kohdat. Olet saattanut rukoilla jotakin vuosia saamatta vielä vastausta. Kun mitään ei ole tapahtunut, lopetat rukouksen ja siirryt rukoilemaan jonkun muun asian puolesta.

Eteen tullut vastoinkäyminen voi lannistaa.

Oletko huomannut, että vaikeuksilla on taipumus ilmestyä heti kun on tehnyt jotain Herralle.

Ehkä olet aloittanut käymään seurakunnassa säännöllisesti tai alkanut rukoilla päivittäin tai antanut enemmän aikaa, kykyjä tai varoja auttaaksesi muita. Jos koet vastustusta halutessasi olla tunnollinen kaikessa mihin Herra on alkanut johtaa, muista aina, että sielunvihollinen vihaa sinua ja tekee mitä tahansa pysäyttääkseen hengellisen kasvusi ja pääsysi lähemmäs Jumalaa.  Jos annat helposti periksi, olet rukouselämässäsi passiivinen ja veltto, niin Pyhä Henki voi antaa voimaa heikkoutesi voittamiseen.

Älä anna periksi. Jumala rakastaa sitä, että rukoilemme sinnikkäästi Hänen suunnitelmiensa ja tarkoituksensa toteutumista elämässämme.  Raamattu rohkaisee olemaan rukouksessa kestäviä.

Joyce Meyer

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life

Kaikki oikeudet pidätetään.