fbpx

6.4.2018

Taivaallinen mies juhli pakokengissään

Saksaan, Frankfurtin lähelle, kokoontui helmikuun loppupuolella vajaa satahenkinen joukko eri puolilta maailmaa juhlimaan 60 vuotta täyttänyttä veli Taivaallista, joka lienee lännessä asuvista kiinalaisista kristityistä kuuluisin.

Tilaisuuden juonsi veli Taivaallisen poika Isak. Hän pyysi heti juhlan aluksi isäänsä näyttämään juhlaväelle jalassa olevat kenkänsä. Syy tähän selvisi, kun Isak kertoi, että hänen isänsä jalassa ovat parikymmentä vuotta vanhat kengät – itse asiassa samat kengät, jotka jalassa hän pakeni kiinalaisesta turvavankilasta vuonna 1997.

Monet lämpimät puheenvuorot kertoivat suuresta kunnioituksesta ja arvostuksesta veli Taivaallista ja hänen elämäntyötään kohtaan. Yhden koskettavimmista puheista piti veli Taivaallisen kanssa turvavankilassa istunut Peter Zu. Hän kertoi tapahtumista, jotka johtivat veli Taivaallisen pakoon ja vahvisti näin silminnäkijänä tapahtumien todellisuuden.

Yhden asian miehenä tunnettu veli Taivaallinen osoitti vaatimattomuutensa ikivanhoilla ”juhlakengillään”, mutta myös sillä, että hän ohjasi syntymäpäivälahjoina tulleet rahat ikääntyneiden kiinalaisten pastoreiden avustukseen.

Avainmedian kiitospuheenvuoron juhlassa piti Avainmedian toiminnanjohtaja Niilo Närhi.

Haluatko auttaa työtämme?