fbpx

7.6.2019

Taivaalliset keskeytykset

Joyce Meyer

Jeesus oli tarinankerronnan mestari. Hän vastasi usein kysymyksiin vertauksin, jotta ihmiset ymmärtäisivät asian ytimen. Luukas kertoo, kuinka Jeesus selvitti Laupias samarialainen -vertauksellaan Mooseksen lain opettajalle, kuka on lähimmäinen (Luuk. 10:25–35).

Vertauksessa samarialainen ohikulkija tunsi myötätuntoa pahoinpideltyä kohtaan ja huolehti ryöstetystä ja puolikuolleena makaavasta miehestä. Se ei ollut ihan helppoa eikä tapahtunut hetkessä, sillä annettuaan ensiapua samarialainen kuljetti miehen majataloon saamaan hoitoa ja lepoa. Samarialainenkin oli matkalla jonnekin aivan niin kuin ryöstetyn miehen ohittaneet pappi ja leeviläinen, mutta samarialainen mies keskeytti omat menonsa huolehtiakseen apua tarvitsevasta.

Koemme hetkiä, kun jokin keskeyttää suunnitelmamme. Kutsun niitä ”taivaallisiksi keskeytyksiksi”.

Ei tulisi olla niin keskittynyt siihen, mitä itse haluaa tai on suunnitellut tekevänsä, että se rajoittaa Jumalaa, kun Hän haluaa käyttää meitä toisten auttamiseksi. Se on kuin kulkisi ”Ei saa häiritä” -kyltti kaulassa. Hotellin ovessa kylttiä voi käyttää, kun ei halua tulla häirityksi. Se ei kuitenkaan ole sovelias asenne, kun Jumala haluaa keskeyttää omat suunnitelmamme. Jos todella rakastamme ihmisiä niin kuin Jeesus rakasti ja noudatamme Hänen esimerkkiään rakkaudessa vaeltamisessa, emme voi olla itsekkäitä ja itsekeskeisiä ja sanoa: ”Älä häiritse minua”.

Matteuksen 8. luku valottaa Jeesuksen elämää. ”Kun Jeesus tuli alas vuorelta, häntä seurasi suuri joukko ihmisiä” (8:1). Huomaa, että Jeesus ”tuli alas vuorelta”. Hän vietti aikaa yksinäisyydessä Isän kanssa ennen kuin aloitti päivänsä ihmisten parissa. Jos Jeesus tarvitsi tällaista aikaa, niin me tarvitsemme paljon enemmän sellaista aikaa Isän kanssa! Spitaalinen mies tuli Jeesuksen luo ja pyysi, että Jeesus parantaisi hänet. Jeesus ojensi kätensä ja kosketti häntä.

Herra oli apua tarvitsevien ihmisten käytettävissä, koska Hän seurasi Jumalan suunnitelmaa päivittäin. Jeesus oli valmis menemään ihmisten luo, joilla oli erilaisia tarpeita.

Nähdessämme apua tarvitsevia ihmisiä hetkellä, joka ei ole meille sopiva, on helppoa tokaista: ”Jumala siunatkoon sinua! En juuri nyt ehdi auttamaan, mutta rukoilen kyllä puolestasi.” On häiriöitä ja keskeytyksiä, jotka eivät ole osa Jumalan suunnitelmaa, mutta olen huomannut, että usein Jumala haluaa minun muuttavan päiväohjelmaani, jotta Hän voi käyttää minua siunatakseen muita ihmisiä. Se voi olla jokin pieni pari minuuttia vievä ystävällisyyden ele tai sellaista, joka muuttaa täysin päivän suunnitelmat. Seuratessani Jeesusta keskeytykset eivät harmita.

Rukoile joka päivä: ”Herra, mitä voin tänään tehdä Sinulle?” Hämmästyt, millä tavalla Hän toimii elämässäsi ja sinun kauttasi, kun olet käytettävissä, vaikka se merkitsisi suunnitelmiesi keskeytymistä.

Joyce Meyer

Copyright©Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life

Kaikki oikeudet pidätetään.