fbpx

11.10.2018

Timo Tikka eläkkeelle

Timo Tikan lämmin ja vaikuttava ääni on tullut tutuksi kristillisissä radio-ohjelmissa.

Avainmedian yhteyspäällikkö Timo Tikka, 64, on jäänyt eläkkeelle 1.10.2018. Monessa mukana ollut mies ei jätä tehtäviään kokonaan, vaan jatkaa vierailuja helluntaiseurakunnissa, joissa hän kertoo Avainmedian uutisia.

Ohjelmat jatkuvat

Timo Tikka oli töissä Avainmedialla vajaat kuusi vuotta. Sitä ennen hän oli Kristityt yhdessä ry:n eli Radio Dein taustayhteisön yhteyspäällikkö ja sitä ennen pitkään myynti- ja markkinointitehtävissä muun muassa Helsingin Sanomissa ja Taloussanomissa.

– Avainmedia oli minulle tuttu jo ennen sinne siirtymistä. Jo vuosikymmeniä aiemmin kuulin pastori Kai Antturilta (Avainmedian eli silloisen IBRA Radion perustajajäsen) evankeliumin levittämisestä median avulla.

Radio Deissä ollessaan Tikka teki ”Rukous Suomen puolesta” ja ”Viikon Tikka” radio-ohjelmia. Avainmedialla ohjelmia tuli lisää: ”Avainradio” sekä UskoTV:ssä ja TV:ssä esitetty ”Tervetuloa kotiin” yhdessä Helsingin Saalemin kanssa.

”Avainradiota” kuullaan jatkossa Avainmedian tuotantopäällikkö Reija Taupilan juontamana. Timo Tikka jatkaa toistaiseksi ”Rukous Suomen puolesta” -radio-ohjelman ja ”Tervetuloa kotiin” -tv-ohjelman tekemistä.

”Olen saanut paljon”

Avainmediasta Timo Tikka on pannut merkille vahvan kutsumustietoisuuden, joka näkyy muun muassa yhteisinä rukoushetkinä ja paastopäivinä.

– Avainmedialla on ollut hyvät työkaverit ja terve ilmapiiri.

– Avainmedia on mukana todella laajalle ulottuvassa evankeliumin esilläpidossa ja levityksessä median kautta. Työssä tulee esille myös yksilöitä, joiden puolesta rukoillaan.

– Tulevaisuuden haaste on sama kuin muillakin järjestöillä: miten saada nuoria mukaan rukoilemaan ja tukemaan työtä. Uskon nuorten tulevan mukaan, koska Avainmedian julistustyö toteutuu median kautta.

– Avainmedia kantaa hyvin vastuunsa, myös työn tukijoihin nähden. Lahjoitusvaroihin suhtaudutaan vakavuudella, koska varat on annettu Jumalan valtakunnan työhön.

Moottoripyöräilyä ja lukemista

Eläkepäivillään Timo Tikka jatkaa toimintaansa kotiseurakunnassaan Helsingin Saalemissa ja Iso Kirja ry:n hallituksessa.

Saalemin jäsen Tikka kertoo olleensa 15-vuotiaasta lähtien eli 49 vuotta.

– Olen käynyt säännöllisesti Saalemin tilaisuuksissa ja käyn jatkossakin. Olen laulanut kuorossa, juontanut tilaisuuksia ja ollut seurakunnan hallinnossa eri tehtävissä. Seurakuntaneuvostoon kuulun edelleen, mutta jätän hallinnollisia tehtäviä seuraavalle sukupolvelle.

– Puolisoni Anneli on myös jäänyt eläkkeelle, joten odotamme yhteisiä moottoripyöräreissuja, kesämökkeilyjä ja lastenlasten kanssa olemista.

– Pidän paljon kristillisen kirjallisuuden lukemisesta.  Oikein odotan pääseväni perehtymään Sana elämään -kommentaariraamatun (Aikamedia 2018) taustoittaviin teksteihin, suunnittelee Tikka.

Avainmedian työtä Tikka aikoo jatkossa seurata lehden, radio-ohjelmien, UskoTV:n ja Facebookin kautta.

Avainmedian toiminnanjohtaja Niilo Närhi toivottaa Timo Tikalle menestystä eläkepäiviin ja kiittää:

– Timo on ollut suurena siunauksena kaikille avainmedialaisille. Hänen sitoutumisensa ja lojaalisuutensa työtovereihinsa ja Jumalan valtakunnan työhön sopii esimerkiksi kaikille.

Haluatko auttaa työtämme?