fbpx

21.8.2018

Tunisian pääkaupungissa jo neljä rukoushuonetta

Vuoden 2011 tammikuu merkitsi Tunisialle uuden aikakauden alkua.

Kapinoitsijat ajoivat silloin maata 23 vuotta hallinneen presidentti Ben Alin maanpakoon. Jasmiinivallankumoukseksi kutsuttu Tunisian vallankumous oli seurausta kansan kyllästymisestä poliisien korruptioon ja erään katukauppiaan polttoitsemurhaan. Kansa voitti pelkonsa ja lähti kaduille vaatimaan muutosta.

Samalla monet tavalliset tunisialaiset alkoivat ajatella Jumalaa ja uskonasioita eri tavalla kuin ennen.

Nyt maan pääkaupungista Tunisista löytyy jo neljä kristillistä rukoushuonetta ja useita kotiseurakuntia. Yhdeksässä maakunnassa on seurakunnat, mutta vielä on paljon maata valtaamatta. Eri puolilta Tunisiaa löytyy yksittäisiä uskovia, jotka eivät vielä ole löytäneet yhteyttä seurakuntiin.

Erilaisia työmuotoja

Avainmedia osallistui keväällä 2018 eräässä Välimeren maassa pidettyyn konferenssiin, jossa edustajat eri Pohjois-Afrikan maista kertoivat terveisiä maittensa hengellisestä tilanteesta.

Maan uskovat keskittyvät nyt evankeliointiin ja uusien seurakuntien istuttamiseen. Evankeliumi puhuttelee ihmisiä ja uskovien määrää on hiljalleen kasvussa.

Uskovien määrän lisääntyessä ovat myös tavat levittää ilosanomaa monipuolistuneet. Opiskelijatyö, kehitysyhteistyö, raamatturyhmät ja naistentyö ovat osoittautuneet tehokkaiksi tavoiksi saavuttaa ihmisiä. Raamattukoulu ja rukoustalo antavat kristityiksi kääntyneille eväitä hengelliseen kasvuun.

Ennen vallankumousta tunisialaiset kristityt olivat melko jakaantuneet, ja erilaiset kiistat erottivat heidät toisistaan. Tilanne on parantunut, sillä nyt uskovat luottavat paremmin toisiinsa ja rakentavat yhteyttä.

Avainmedian Al Hayat -kanavan tuottamat ohjelmat näkyvät Tunisiassa satelliittikanavalla ja sosiaalisessa mediassa. Niiden kautta monet ovat löytäneet yhteyden Kristukseen.

Rukoillaan, että Tunisian hengellinen herääminen syvenee ja jatkuu!

Niilo Närhi

 

Haluatko auttaa työtämme?