fbpx

12.1.2018

Tuulta purjeisiin

Niilo Närhi

Kun kuuluisa Kiinan lähetyssaarnaaja Hudson Taylor oli merimatkalla kutsumuksensa maahan, kuuli hän kovaäänisen koputuksen hyttinsä ovelta. Laiva halkoi parhaillaan merta jossain Malaijan niemimaan tietämillä. Taylorin avattua hyttinsä oven käytävällä seisoi hätääntyneen tuntuinen laivan kapteeni. Laivuri kertoi Taylorille aluksen ajelehtivan tuulettomassa säässä kohti saarta, jossa hän pelkäsi asuvan ihmissyöjiä. Nuoren lähetyssaarnaajan kyseltyä, mitä hän voisi asialle tehdä, sai hän kapteenilta yllättävän pyynnön. Kapteeni kertoi tietävänsä Taylorin uskovan Jumalaan ja pyysi häntä rukoilemaan purjeille tuulta. Taylor suostui kipparin pyyntöön, mutta vaati häntä ensin nostamaan purjeet. Vaikka kapteenista tuntui hullulta nostaa purjeet tuulettomaan säähän, teki hän kuitenkin työtä käskettyä.

Neljänkymmenenviiden minuutin kuluttua kippari palasi Taylorin luokse ja löysi hänet polvistuneena hyttinsä lattialta. Kapteeni kehotti rukoilijaa lopettamaan, sillä hänen mukaansa tuulta oli nyt saatavilla enemmän kuin tarvittiin.

Kiinaan matkalla olleen aluksen ongelmaa ei ratkaissut henkilöstö tai hienot valkoiset purjeet, vaan tuuli, jonka avulla laiva saatiin suunnattua oikealle reitilleen. Hieno kertomus tarjoaa meille muutamia tärkeitä opetuksia.

Ensinnäkin sen, että vaikka olisimme tekemässä Jumalan valtakunnan työtä Hänen johdatuksessaan, emme voi välttyä tiellemme nousevilta esteiltä ja ongelmilta. Kokemus osoittaa, että joskus juuri silloin kun vastustaa oikein kovasti, on myös läpimurto lähellä.

Toiseksi on niin, että aitoa uskoa ei tarvitse kauheasti toisille mainostaa, sillä useimmiten riittää se, että elämme uskoa arjessa todeksi. Kertomus osoittaa ennen muuta Jumalaan luottavan rukouksen suurenmoisen voiman. Seurakunnan ja lähetystyön historiasta löytyy lukematon määrä todisteita rukouksen vaikutuksesta. Ne rohkaisevat meitä yhä uudestaan kääntymään rukoillen Jumalamme puoleen.

Uuden vuoden avautuessa eteemme koemme täällä Avainmediassa kipeästi tarvitsevamme Jumalan antamia suotuisia ja eteenpäin johdattavia tuulia. Meillä on kyllä osaava henkilökunta ja toimintaan tarvittavat laitteet, mutta emme voi rakentaa työtämme pelkästään niiden varaan. Siksi olemme kiitolliset jokaisesta esirukoilijasta, joka rukouksillaan ohjaa Jumalan siunauksen tuulia toimintamme ylle!

Lämmin kiitos Sinulle kuluneesta vuodesta ja Jumalan armollista läsnäoloa vuodelle 2018!

”Elias oli ihminen, yhtä vajavainen kuin mekin, ja hän rukoili rukoilemalla… ja hän rukoili uudestaan, ja taivas antoi sateen, ja maa kasvoi hedelmänsä.” Jaak. 5:17,18.