fbpx

17.11.2020

Uskontäyteinen puhe

Joyce Meyer

Raamatun mukaan kukaan ei voi kesyttää kieltä. Uskova voi kuitenkin aina parantaa puhetapaansa ja pyytää siihen Jumalalta apua.

 

Jos haluamme Jumalan voiman vaikuttavan meissä ja meidän kauttamme joka päivä, on elettävä Jumalan Sanan mukaan kokoaikaisesti eikä vain osa-aikaisesti.

Ilman Jumalan voitelua kaikki tuntuu raskaalta, eikä Jumala halua meidän elävän sellaista elämää. Jeesus sanoo: ”Minun ikeeni on sopiva ja minun kuormani on kevyt” (Matt. 11:30). Jumala ei koskaan pyydä meiltä mitään antamatta meille kykyä ja voimaa sen toteuttamiseen. Hän on varustanut uskovan kaikella, mitä tarvitaan voittoisaan uskonelämään. ”Te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teidän päällenne, ja te tulette olemaan minun todistajani… aina maan ääriin saakka” (Apt. 1:8).

Esimerkiksi nämä asiat auttavat säilyttämään Jumalan voitelun: Älä tuomitse muita. Älä valita. Israelilaiset tuhlasivat neljäkymmentä vuotta valittamiseen, kun olisivat voineet totella Jumalaa ja päästä Luvattuun Maahan paljon aikaisemmin. On hämmästyttävää, kuinka nopeasti unohdamme hyvät asiat, joita Jumala on meille tehnyt. Hänen hyvyyteensä keskittyminen joka päivä kohottaa sydämemme ylistykseen ja vahvistaa uskoa julistaessamme, että Jumala on suurempi kuin ongelmamme. Jos jollakin elämänalueella on erityisen vaikeaa pysyä myönteisenä, kokeilepa 30 päivän paastoa valittamisesta! Korvaa kielteiset sanat myönteisillä ja anna Jumalan toimia asiassa.

Älä myöskään pyydä Jumalalta jonkun toisen voitelua tai että voisit tulla samanlaiseksi kuin joku muu. Ota vastaan ne kyvyt ja käytä niitä taitoja sekä Hengen lahjoja, jotka Jumala on sinulle antanut.

On hyvä miettiä, kuinka puhetapamme ja sanamme vaikuttavat elämäämme. Kuinka puhut itsestäsi, nykyisestä elämäntilanteestasi tai tulevaisuudestasi? Kun keskustelet ihmisten kanssa, millaisista asioista puhut?

Pyydä Jumalalta apua, että uskontäyteinen puhetyyli muodostuu jokapäiväiseksi tavaksesi. Sanasi muuttavat elämänasennettasi, kun puheesi on yhtä Jumalan Sanan totuuksien kanssa. Huomaat, että saat elämääsi ilon ja rauhan uskomalla Jumalan lupauksiin.

Luukkaan evankeliumissa kerrotaan, kuinka enkeli Gabriel kertoi Sakariaalle ja Elisabetille heidän tulevasta poikalapsestaan, joka olisi voideltu Messiaan edelläkävijä. Olettaisi pappi Sakariaan olleen haltioitunut ja uskoneen hyvän uutisen. Sen sijaan hän kyseenalaisti lupauksen. Yliluonnollisella tavalla Jumala teki Sakariaasta mykän lapsen syntymään saakka.

Jos haluat elää Jumalan täydessä voitelussa, täytä suusi Hänen Sanallaan. Jumalan lupaukset voivat käydä toteen elämässäsi, kun opettelet tekemään Hänen tahtonsa ja puhut Hänen tavallaan.

 

Joyce Meyer

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life

Kaikki oikeudet pidätetään.