fbpx

11.8.2020

Sana, rukous ja uskovien (työ)yhteys

Marko Selkomaa

Itse pyytämäni lomautuksen ja kesäloman jälkeen palasin Avainmedian tiimityöskentelyyn. Olin saanut olla neljä kuukautta sivussa työelämästä koronaepidemian ansiosta.

Olen ollut sananjulistaja kokopäiväisesti vajaat kolmekymmentä vuotta, ja nyt olin viettänyt neljä kuukautta erakkona. Ensimmäistä kertaa elämässäni oli näin pitkä ”sapattivapaa”.

Avainmedialla vietämme joka aamu hetken lukien Sanaa ja sen päälle rukoilemme. Luimme ensimmäistä Pietarin kirjettä. Jokainen luki jakeen, kunnes luku oli käyty loppuun. Tämän jälkeen useat kertoivat, miten kyseinen teksti oli heitä puhutellut. Minä istuin, kuuntelin, osallistuin ja rakennuin. Koin, miten Jumalan Sana avautui ja ravitsi juuri keskinäisen jakamisen kautta. Näkökulmat, jotka olivat minulle pimennossa, avautuivat, kun henkilökuntamme jäsenet nostivat niitä esiin. Jumalan Sana ravitsi.

Rukoushetki alkoi. Vuoron perään noin kaksikymmentä tiimimme jäsentä nosti sydämensä rukoukset Jumalan puoleen. Kuuntelin ja olin kosketettu. Mietin mielessäni, että voiko työyhteisö olla tällainen, jossa ei ainoastaan tehdä työtä vaan myös koetaan hengellistä ja henkistä virvoitusta ja uudistumista? Sana ja rukous virvoittivat, ja Hengen läsnäolo toi taivaan näkökulmaa sisimpään.

Viime päivien keskustelut, yhteys ja tiimityö ovat tuoneet ihmeellistä siunausta sisäiseen maailmaani. Me tarvitsemme toisiamme. Me täydennämme toisiamme. Vaikka meillä jokaisella on oma kotiseurakuntamme ja perheemme, myös työyhteisö voi olla kuin Kristuksen ruumis eli seurakunta, jossa jokainen ruumiin jäsen tuo oman tärkeän panoksensa ruumiin toimintaan.

Meillä on yhteinen tehtävä. Koostumme erilaisista ihmisistä. Yhdessä me rakennamme toinen toisiamme, jotta voimme voittaa ihmisiä Kristukselle median välityksellä. Tähän ruumiiseen kuuluvat myös ne, jotka eivät ole fyysisesti läsnä päämajassamme, mutta jotka kantavat työtämme esirukouksin Jumalan eteen ja uhraavat varoistaan. Yhdessä me olemme enemmän – Jumalan kunniaksi.

”Kristus on niin kuin ihmisruumis, joka on yksi kokonaisuus mutta jossa on monta jäsentä; vaikka jäseniä on monta, ne kaikki yhdessä muodostavat yhden ruumiin.” (Kor. 12:12)