fbpx

24.3.2019

Uutta apua seurakunnille

Avainmedian Janne Maunumäki (kuvassa) ja Mika kävivät helmikuun alussa kouluttamassa oululaisia.

Jo seitsemän suomalaista seurakuntaa välittää jumalanpalveluksensa suorana lähetyksenä Avainmedian uskotv.fi -sivuston kautta nähtäväksi.

Jumalanpalvelukset voi näyttää suorina lähetyksinä myös seurakunnan Facebook-sivuilla ja YouTubessa.
Seurakunnat ovat Helsingin Saalem-seurakunta, Seinäjoen, Suolahden, Turun ja Alajärven Helluntaiseurakunnat sekä Suhe (Suur-Helsingin seurakunta) ja Station Jokela. Piakkoin myös Keravan Helluntaiseurakunta on aloittamassa jumalanpalveluksiensa striimaukset eli suorat lähetykset.

Saarna videon kautta
Avainmedian tavoitteena on, että yhä useampi ihminen saisi mahdollisuuden osallistua jumalanpalvelukseen netin kautta, mikäli ei pysty tulemaan paikan päälle.
– Lähetyksiä voi katsoa kotona, mutta myös uskovien yhdessäolo on tärkeää, muistuttaa Avainmedian tuotantopäällikkö Mika.
Jumalanpalveluselämän kasvattamiseksi ja seurakuntien istuttamiseksi Avainmedia tarjoaa uudenlaista apua.
– Maakunnissa on pieniä helluntaiseurakuntia, joilla on yksi tai ei ollenkaan omaa saarnaajaa, sekä rukousryhmiä. Nämä yhteisöt voivat kokoontua samaan aikaan kuin maakunnan helluntaiseurakunnassa on jumalanpalvelus ja osallistua videoinnin kautta yhteiseen jumalanpalvelukseen
– Niinkin voi tehdä, että ryhmä kuuntelee saarnan yhdessä, mutta toimittaa muun osan jumalanpalveluksesta, esimerkiksi ylistyksen, itse. Tästä järjestelystä on apua myös sellaisille seurakunnille, joilla on vain yksi saarnaaja.

Seurakuntien istutusta
– Suorien videolähetysten avulla maakuntien isot helluntaiseurakunnat voivat paitsi tukea alueellaan olevia pieniä helluntaiseurakuntia myös istuttaa uusia seurakuntia. Suhe on istuttanut ns. kampusseurakunnat Vantaan Tikkurilaan ja Espoon Leppävaaraan, joissa hyödynnetään suorina lähetyksinä katsottavia saarnoja, kertoo Avainmedian kotimaan mediatyöstä vastaava Janne Maunumäki.
Mikäli kotiseurakunnassasi ei vielä videoida jumalanpalveluksia, pyydä seurakuntasi edustajaa olemaan yhteydessä Avainmediaan, joka neuvoo, miten asiassa voi edetä, ja antaa videoimiseen ja käyttämiseen koulutuksen. UskoTV:n palvelun saa veloituksetta.
Välineitä voi hankkia Avainmedian kautta, joka tekee keskitettyjä hankintoja ja voi siten ostaa laitteet normaalia edullisemmin.

Haluatko auttaa työtämme?