fbpx

28.11.2019

Vaella viisaasti piikkejä varoen

Joyce Meyer

On turhauttavaa, kun tosi kiireiseltä tuntuneen päivän jälkeen kokee, ettei saanutkaan oikeastaan mitään aikaiseksi, mitä oli aikonut. Olen hyvin päämäärätietoinen ihminen ja voin olla todella keskittynyt tekemääni työhön.

Vastikään tapahtui kuitenkin niin, että minulla oli vaikeuksia saattaa aloittamiani asioita päätökseen, koska muut asiat häiritsivät ja veivät huomioni. Moni asia jäi puolitiehen ja tunsin itseni ylikuormitetuksi kun niin moni asia jäi tekemättä.

Uskoakseni näin käy monelle muullekin, koska olosuhteiden annetaan määrätä ja päivät täyttyvät lukuisista keskeytyksistä. Olisi osattava satsata aikansa ja energiansa niihin suunnitelmiin, joihin Jumala johdattaa.

On aika ottaa elämä haltuun Hänen avullaan, jotta kaikki ympärillä oleva ei saisi sanella, miten kuluttaa päivänsä.

Ef. 5:14–17 Paavali sanoo: ”Herää, sinä joka nukut.” Joskus huomaa, että elämä ikään kuin lipuu ohitse emmekä ole innostuneita Jumalasta ja Hänen suunnitelmastaan meitä varten. On helppo vain istuskella ja odotella jotakin tapahtuvaksi ja toivoa olevansa onnellisempi, kurinalaisempi, parempikuntoisempi ja menestyvämpi. Päämäärää ei kuitenkaan saavuteta vain toivomalla, että ne toteutuisivat. Paavali kehottaa ”katsomaan tarkoin, kuinka vaellatte”. Kreikaksi ”tarkoin” kuvaa kulkemista varoen ja harkiten, ympäristöään havainnoiden koko ajan aivan kuin olisi erittäin vaarallisessa paikassa. Se on kuin kävelisi paljain jaloin pellolla, jossa on piikkipensaita. Silloin katsoo hyvin tarkkaan, mihin astuu.

Jokaisen uskovan tulisi tietää, että meillä on vihollinen, joka yrittää varastaa, tappaa ja tuhota (Joh. 10:10). ”Olkaa raittiita, valvokaa. Teidän vastustajanne, Paholainen, kulkee ympäri kuin ärjyvä leijona etsien, kenet voisi niellä.” (1. Piet. 5:8). Paholainen ei kuitenkaan voi syödä suihinsa kenet hyvänsä se haluaa. Ne, jotka eivät ole varovaisia ja valvo elämäänsä, ovat haavoittuvaisia ja herkkiä vihollisen hyökkäyksille. Onko vaikkapa joku loukannut sinua viime aikoina? Se voi olla yksi piikkipensaan piikki.

Jos olemme varuillamme, tunnistamme elämän polulla vastaantulevat piikit ja osaamme varoa niitä.

Kokiessasi loukkauksen totea siis heti: ”Tunnistan, mitä tämä on enkä astu tähän piikkiin.” Loukkaantumisen sijaan anna anteeksi.

Paholainen yrittää aina varastaa meiltä ilon, rauhan ja aikamme. Se voi viedä meiltä kaiken, mitä sallimme sen tehdä. Sen tähden Pietari kehottaa: ”Vastustakaa häntä uskossa lujina!” (1. Piet. 5:9). Tähän pystyy vaeltamalla ”ei niin kuin tyhmät vaan niin kuin viisaat” ja käyttämällä aikansa oikein (Ef. 5:15-16). Minusta on hienoa, miten tämä Raamatun kohta kehottaa elämään kuin viisaat, älykkäät ihmiset, ”ei niin kuin tyhmät”, jotka eivät tiedä, mitä tekevät. Järjestämällä aikaa Raamatun tutkimiseen ja syventymällä sen opetukseen Jumalan tahdosta voi tehdä valintoja, jotka ovat samalla linjalla Hänen suunnitelmiensa kanssa.

Keskity joka päivä asioihin, joita Jumala laskee sydämellesi. Muista, että emme saa yhtään elettyä päivää enää takaisin.

Kieltäydy hukkaamasta aikaa elämällä vihaisena ja anteeksiantamattomana tai viettäen keskinkertaista elämää, josta puuttuu Jumalan antama kutsu ja päämäärä.

Etsi Jumalaa rukouksessa ja Hänen Sanastaan. Jos tarvitset apua alkuun, rukoile vaikka näin: ”Herra, auta minua toteuttamaan se, mitä Sanassasi kehotat. Auta, etten kulje ympäriinsä uneliaan kristityn tavoin vaan tarkkaan elämäntapaani koko ajan. Haluan satsata aikani ja kaikki voimavarani Sinulle. Auta minua käyttämään tämä päivä hyväksi ja elämään Sinulle!”

Joyce Meyer

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life

Kaikki oikeudet pidätetään.