fbpx

8.3.2018

Vaikeassa tilanteessa

Joyce Meyer

Jokaisella on hetkiä, jolloin edessä tuntuu olevan täysi umpikuja. Olen huomannut, että silloin kun tuntee olevansa täysin jumissa, ei suinkaan pidä heittää pyyhettä kehään ja antaa periksi.

On ollut aikoja, jolloin olen lannistunut ja ihmetellyt, kykenenkö ollenkaan menemään kaiken kivun läpi ja selviytymään voittajana. Tuskallisessa tilanteessa voi tuntua, ettei Jumala tee asialle yhtään mitään. Silloinkin on tärkeintä luottaa Häneen, koska Hän työstää meitä tehdäkseen meistä enemmän Kristuksen kaltaisia. Tässä Jumalan testissä ei voi koskaan reputtaa, koska aina on mahdollisuus uusintakokeisiin, kunnes vihdoin pääsee läpi!

Jumala käyttää elämän vaikeita aikoja rakentaakseen uskoamme, kehittääkseen luonnettamme ja tehdäkseen meidät vahvemmiksi. Helpottaa, jos muistaa saavansa todistuksen kokeen läpäistyään. Jeesus sanoi: ”Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman.”

Vaikeassa tilanteessa

• Älä koskaan luovuta! Älä anna periksi ajatukselle, että pahasta tilanteesta ei olisi mitään poispääsyä. Jeesus on Tie (Joh. 14:6). Vaikeutesi on aikaa, jolloin voit lähentyä Jumalaa ja seurata Häntä.
• Vältä syyttämästä Jumalaa tai ajattelemasta, että Jumala rankaisee sinua jonkin synnin takia. Hän käyttää ongelmaasi kasvattaakseen uskoasi. Kun tuntuu pahalta, muista että Hänen tarkoitusperänsä ovat aina vain hyviä, Room. 8:28.
• Toimi oikein, vaikka tuntuisi kuinka pahalta. Tee jotain hyvää niin monelle ihmiselle kuin voit ja niin usein kuin voit.
• Älä vetäydy, eristäydy muista ja ala murjottaa. Muista, että voit olla joko surkea tai vahva, mutta et molempia yhtä aikaa! Jumala voi muiden ihmisten kautta rohkaista sinua vaikeissa tilanteissa.
• Pidä sanasi ja kunnioita sitoumuksiasi. Vaikeudet kasvattavat luonnetta ja sinua valmistellaan ylennystä ja suurempia asioita varten.
• Älä lopeta uskomasta. Älä luovu toivosta, että Jumala voi parantaa tilanteesi.

Oletko kuullut kertomuksen aasista, joka putosi kuoppaan? Sen omistaja pohti, että kun kuoppa on niin syvä ja aasikin jo vanha, kuolkoon aasi sinne. Naapuriensa avustamana aasin omistaja alkoi lapioida multaa kuoppaan. Ensin aasi kiljui kauhusta, kun se tajusi tilanteensa. Vähitellen äänet loppuivat ja omistaja luuli aasin kuolleen. Katsoessaan kuopan reunan yli lapioijat huomasivat, että aina kun lapiollinen multaa osui aasin selkään, aasi karisti mullat heti yltään. Vähitellen aasi oli tampannut niin paljon multaa jalkojensa alle, että pystyi hypähtämään pois kuopasta.

Elämä heittää silloin tällöin päällemme multaa ja törkyä ihmissuhteissa, taloudellisissa asioissa tai terveydellisesti. Se on aikaa, jolloin voi oppia, kuinka seurata Pyhän Hengen johdatusta. Hän opettaa, kuinka pudistelet tomun yltäsi, tallot sitä ja näet pilkahduksia Hänen kirkkaudestaan jokaisella ottamallasi askeleella.

Aina tulee olemaan esteitä voitettavana. Aina on oleva asioita, jotka on ohitettava. Mutta on myös uusintamahdollisuuksia ja uusia alkuja. Kun teet osuutesi – pidät kiinni uskosta, menet eteenpäin ja kieltäydyt luopumasta Jumalasta – Hän on uskollinen ja tekee sen, mitä sinä et voi tehdä. Vaikeuksissa luota vakaasti Jumalaan. Hän haluaa ottaa pois kaiken pahan ja tehdä tapahtuneesta jotain hyvää. Kristuksessa voit karistaa vaikeudet ja kärsimykset ja astua uuteen alkuun, jonka Jumala on suunnitellut elämääsi.

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life
Kaikki oikeudet pidätetään.