fbpx

30.6.2020

Valkoinen joutsen tekee jo tuloaan

Venäjän herätys on levinnyt myös Sacramentoon Kaliforniaan. Siellä on 103 slaavilaista seurakuntaa. Betania-kirkossa kokoontuu yli 3 000 henkilöä joka sunnuntai. Monet heistä ovat lapsia ja nuoria. 

Miksi kristillisessä mediassa kirjoitetaan niin vähän aikamme ehkä suurimmasta herätyksestä, joka tällä hetkellä on meneillään ja vielä omassa Euroopassamme?

Venäjän Helluntaiunionin johtava piispa Eduard Grabovenko on kertonut, että Venäjän Helluntaiunioniin kuului vuonna 1991 vain 61 rekisteröityä seurakuntaa – maassa, jossa tänään on noin 145 miljoonaa asukasta. Vuonna 2011 seurakuntien lukumäärä oli jo 1700, ja nyt yli 3500 seurakuntaa ja ryhmää!

Venäjän Helluntaiherätys on lähettänyt Avainmedian tukemassa ”Venäjän kansat Jeesukselle” -hankkeessa evankelioimattomille alueille viitisenkymmentä ryhmää, joissa kussakin on noin 25 seurakunnan istuttajaa. Siis 1 250 lähetyssaarnaajaa, jotka tulevat kukin työskentelemään kokonaisen vuoden perustaakseen seurakuntia.

He ovat rukoilleet pelastusrukouksen ainakin kolmen miljoonan ihmisen kanssa.

Tämä tapahtuu samanaikaisesti kun maan uudet lait ja asetukset vaikeuttavat lähetystyötä! Eikö tämän pitäisi valaa meihin uutta uskoa? Paremmat ajat odottavat vielä meitäkin. Ajattele, jos samanlainen herätys voisi syntyä Suomessa tai Pohjoismaissa… tai vaikkapa Länsi-Euroopassa.

Kun suuntaan katseeni taivaalle, niin näen, miten valkoinen joutsen jo tekee tuloaan. Herätyksen ajat kyllä vielä tulevat. Herramme haluaa valmistaa meitä puhdistamalla ensin oman kansansa, mutta olemmeko valmiit taistelemaan totuuden ja Jumalan Sanan puolesta?

Me näemme, miten globalisoituminen on avannut rajat monille huolta aiheuttaville asioille: sairauksille ja kuolemalle. Jos katsomme totuutta suoraan silmiin, niin näemme myös, miten suvaitsevaisuus on muokannut maaperää uusille ideoille ja ajatuksille, jotka nekin saastuttavat ja tuhoavat. Monet ovat panneet merkille, kuinka rikollisuus kasvaa ja moraalittomuus hapattaa yhä enenevässä määrin yhteiskuntaamme. Samanaikaisesti normeja, lakeja ja säädöksiä romutetaan. Mitä inhottavimmat käsitykset saavat yhä enemmän jalansijaa. Suvaitsevaisuus kristinuskoa ja Raamatun opetusta kohtaan kuitenkin vähenee. Toleranssia kyllä osoitetaan, mutta se ei koske kaikkia, varsinkaan kristillisiä arvoja.

Juuri tällaisena aikana meidän tulisi ryhdistäytyä ja tehdä kaikki voitavamme julistaaksemme Sanaa.

Te olette maan suola, mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se suolataan, se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi. Te olette maailman valo, ei voi vuorella oleva kaupunki piiloutua. Eivätkä sytytä lamppua ja pane sitä vakan alle vaan lampunjalkaan ja se loistaa kaikille huoneessa oleville. Niin loistakoon valonne ihmisten edessä, jotta he näkisivät hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa.” (Matt. 5:13–14) (A. Saarisalon käännös)

Jos me seuraamme näitä evankelista Matteuksen muistiin kirjoittamia ohjeita, niin uskon, että ne tulevat tänä erikoisena aikana raivaamaan tietä hengelliselle läpimurrolle. Sen kaltaista emme ole omassa maassamme vielä nähneet ja se tulee vielä leviämään aina maailman ääriin saakka.

Teksti ja kuva: Rauli Lehtonen

www.raulilehtonen.com

Haluatko auttaa työtämme?