fbpx

13.2.2019

Virtuaalinen rukoushuone somaleille

Shino Gabo käyttää monipuolisesti älypuhelinta kertoakseen eri puolilla maailmaa asuville somaleille Jeesuksesta.

Avainmedian somalityöntekijät Shania ja Shino Gabo ovat kekseliäästi perustaneet nykytekniikan avulla ”rukoushuoneen” nettiin.

– Kiitos Jumalalle, että Hän antoi idean, miten voimme lisätä rukoilemista somalien keskuudessa! Gabot iloitsevat.

Esimerkkirukous
Gabot avasivat ”Skype 24/7 rukoushuoneen” nettiin muutama kuukausi sitten. Käytännössä kuka tahansa somalinkielinen voi soittaa Gabojen nettisivuilla www.jidkajanada.com näkyvään puhelinnumeroon ja pyytää esirukousta. Tässä virtuaalisessa rukoushuoneessa somaliuskovat rukoilevat toistensa puolesta.
Skype-puhelujen tietoliikenne kulkee salattuna, joten ulkopuolisten ei ole helppo salakuunnella puheluja.
– Aloitimme neljällä hengellä, mutta jo kuukaudessa noin 50 somalia soitti numeroon.
Gabot tekivät mallin, miten voi esirukoilla. Monelle somalille on uusi asia rukoilla vieraan puolesta, joten Gabot näyttävät esimerkillä, miten toisen puolesta voi rukoilla.

Ihmeitä rukousvastauksina
– Rukousryhmässä ei ole keskusteluja, ainoastaan rukouksia ja rohkaisevia Raamatunjakeita, Shino kuvailee.
Rukousvastauksia on tullut paljon ja ne rohkaisevat asianomaisten lisäksi muitakin ryhmäläisiä.
– Esimerkiksi äskettäin kristitty tytär soitti esirukousaiheenaan muslimiäitinsä. Tämä oli sairas ja meni sairaalaan, mutta parantuikin rukouksen voimasta ja lähti saman tien terveenä kotiin.
– Erään kerran kristitty nuori mies pyysi esirukousta muslimiperheensä puolesta. Mies lauloi somaliksi kristillisiä ylistyslauluja. Muslimiperheelle se ei missään tapauksessa sopinut. Pari päivää kului ja perhettä ei enää haitannutkaan kristillinen laulu. He jopa tulivat skypeen vilkuttamaan ja sanomaan ”hei”. Tässä rukousvastauksessa toteutui monta todella harvinaista asiaa.
Shino kertoo myös naisesta, jonka perhe piti häntä kotona vankina Somaliassa. Kristitty tuttava soitti ja pyysi esirukousta. Nainen on nyt vapautettu. – Ihme! huudahtaa Shino.

Johdatusta opetukseen
Avainmedian somalityöntekijät Shania ja Shino Gabo kävivät hiljattain kuvaamassa lisää opetusvideoita Avainmedian studioilla Suomessa. Avainmedian hallinnoimalla www.jidkajanada.com -sivustolla olevilla somalinkielisillä videoilla on vahva vaikutus somaleihin, sillä moni ei ole koskaan ennen kuullut evankeliumia somalin kielellä.
– Avainmedialla kuvatut videot ovat erittäin hyvälaatuisia, kiittävät Gabot.
– Haluamme seurata Jumalan johdatusta, että valitsemme oikeat aiheet opetukseen.

Teksti Satu Rönkkö
Kuvat Eero Antturi

Haluatko auttaa työtämme?