fbpx

12.3.2020

Tule yli ja auta – viruksesta huolimatta!

Marko Selkomaa

Medialähetystä eivät muurit ja rajoitukset estä.

On mielenkiintoista ja samalla järkyttävää seurata COVID-19 epidemian vaikutusta maailmassa. Maailmanhistorian valossa näyttää siltä, että ekosysteemissä ja ihmispopulaatiossa puhkeaa epidemioita eri maanosissa tai globaalisti tietyissä sykleissä. Niitä on ollut ja tullee aina olemaan.

Maailma on pienentynyt. Teknologinen kehitys ja digitalisaatio ovat tuoneet kaikki maat vain tuntien päähän toisistaan, ja uutiset leviävät sekunneissa ympäri maapallon. Virukset leviävät maailmankolkasta toiseen tunneissa työläisten ja turistien mukana. Media voi välittää informaatiota, mutta myöskin lietsoa hysteriaa ja pelkoa. Saamme joka median välityksellä uutisia koronaviruksen leviämisestä, kuolleisuusluvuista, rajoituksista ja karanteeneista. Kansallisten terveysviranomaisten määräyksiä on syytä kuunnella. Varotoimenpiteet on otettava vakavasti.

Viranomaiset ovat peruneet useita suurtapahtumia, kuten jääkiekon MM-kisat, hiihtotapahtumia ja helluntailaisten maailmankonferenssi Espanjassa. Näin estetään viruksen leviäminen. On maita, joiden rajat ovat suljetut ja karanteenisäädökset estävät ulkomaalaisia ja turisteja liikkumasta.

Luukas kirjoittaa, kuinka Troaksessa apostoli Paavali näki näyn, jossa makedonialainen mies pyysi: ”Tule yli – – ja auta meitä” (Apt.16:8–9). Paavali ja heidän tiiminsä ottivat kutsun vastaan, menivät esteiden yli ja Eurooppa kuuli evankeliumin.

Kun koronavirus sulkee rajoja ja ovia ja estää ihmisiltä pääsyn tietyille alueille, medialähetys menee edelleen yli rajojen ja vie evankeliumin sitä odottaville. On puhuttelevaa, että vaikka maiden ovia sulkeutuisi epidemioiden tähden, eivätkä fyysiset, kahdella jalalla kävelevät, lihaa ja verta olevat lähetystyöntekijät voisi ylittää rajoja, sähköinen viestintä on immuuni taudeille.

Digitalisaatio, jonka seurauksena evankeliumia voidaan viedä 24/7 kaikkialle maailmaan, on suuri siunaus valepuvussa. Juuri tällaisina aikoina korostuu mediatyön korvaamaton merkitys evankeliumin levittämiselle. Ole mukana tukemassa työtämme ja rukoile puolestamme!

Lahjoitukset Avainmedian työlle: www.avainmedia.org/lahjoita