fbpx

28.9.2020

Voita vihollisen juonet

Joyce Meyer

Monet kieltävät paholaisen ja helvetin olemassaolon. Raamattu opettaa, että sielunvihollinen ja helvetti ovat olemassa. Petämme itseämme, jos kieltäydymme uskomasta tätä.

 

Jumalan Sanassa on kuitenkin kirjoitettu, että ”Hän on pitkämielinen” (2. Piet. 3:9), ja ”niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” (Joh 3:16).

Raamatussa paholaisesta mainitaan, että ”hän on ollut murhaaja alusta asti, eikä hän pysy totuudessa… Kun hän valehtelee, hän puhuu omiaan, sillä hän on valehtelija ja valheen isä” (Joh. 8:44). ”…paholainen kulkee ympäri kuin ärjyvä leijona etsien, kenet voisi niellä” (1. Piet. 5:8). Seuraavassa jakeessa kehotetaan vastustamaan sitä uskossa lujina.

Petos ja harhautus ovat paholaisen tärkeimpiä strategioita. Niitä käyttäen se estää uskovaa kasvamasta hengellisesti ja toteuttamasta Jumalan suunnitelmaa. Petetty uskoo valheen. Se on vaarallista, koska valhe muuttuu todellisuudeksi.

Jokaiseen ovat valheet jossain määrin tehonneet. Minä uskoin, että olen muita ala-arvoisempi lapsuuteni kaltoinkohtelun takia. Elämäni olisi nyt erilaista, jos en olisi ymmärtänyt, kuinka paljon Jumala rakastaa minua ja voi parantaa sekä eheyttää sieluni. Muutoin minusta ei ehkä olisi koskaan tullut Raamatun opettajaa, joka auttaa toisiakin tajuamaan tämän sekä kuinka tulla sellaiseksi, millaiseksi Jumala on meidät luonut Kristuksessa.

On rukoiltava Jumalaa paljastamaan jokainen sielunvihollisen harhautus. Jokainen uskomamme valhe edustaa sitä, mitä paholainen varastaa meiltä: Todellisen rauhan ja ilon, syyllisyydentunteesta vapautumisen, kyvyn omata terveitä ihmissuhteita tai mitä tahansa muita lupauksia, joita Jumala lupaa Sanassaan.

Ajatusmaailmamme on tärkeä, ja siksi opetan usein mielen taistelukentästä. On uutterasti tarkkailtava ajatuksiaan, jotta ne olisivat samassa linjassa Raamatun kanssa. Jeesus sanoi: “Jos te pysytte minun sanassani, te todella olette minun opetuslapsiani ja tulette tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita (Joh. 8:31–32). Avainsana on “pysyä”. Kun joka päivä tutkii ja miettii Raamatun jakeita, vapautuu vääristä ajatuksista.

Kun seuraavan kerran lannistut tai säälit itseäsi, mieti, mitä olet viime aikoina mietiskellyt. Todennäköisesti olet hautonut ja pyöritellyt yhä uudelleen mielessäsi, mitä ihmiset ovat tehneet sinulle, mistä et pidä itsessäsi, mitä olet tai et ole tehnyt ja niin edelleen.

Ratkaisu muutokseen on miettiä, mitä Jumala sinusta sanoo:

  • Jumala rakastaa sinua ehdoitta ja vielä kun olit syntinen, Kristus kuoli puolestasi, Room. 5:8.
  • Jumala loi sinut äitisi kohdussa ja olet ihmeellinen luomus, Ps. 139:14.
  • Olet Jumalan luomus, luotu hyviä tekoja varten, Ef. 2:10.
  • Mikään ei voi erottaa sinua Jumalan rakkaudesta, Room. 8:38–39.

Pyydä Jumalalta apua, että nämä Raamatun totuudet juurtuisivat syvälle sydämeesi. Auttakoot ne sinua voittamaan vihollisen juonet elämäsi eri alueilla.

Joyce Meyer

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life

Kaikki oikeudet pidätetään.