fbpx

6.6.2019

Avainmedian vuosikokous koolla kiitollisella mielellä

– Voimme olla kiitollisia Jumalalle niin hänen huolenpidostaan kuin yhdistyksen toiminnan hyvästä vuodesta, aloitti Avainmedian Lähetysjärjestö ry:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Jokisaari tervehtiessään vuosikokouksen osanottajia 20.4. Keravalla.

Vuosikokousta johti yhdistyksen entinen toiminnanjohtaja Jouko Rajala. Avainmedian toiminnanjohtaja Niilo Närhi mainitsi omassa katsauksessaan mm. siitä, että toiminnassa on onnistuttu toteuttamaan yhdistyksen missiota, evankeliumin julistamista, ja samalla myös pitämään talous tasapainossa. Närhi kertoi myös, että yhdistyksen hallitus etsii hänelle parhaillaan seuraajaa ja että hän on aikeissa jättää toiminnanjohtajan tehtävän keväällä 2021.

Työn tuloksena uskoon tulleita
Niilo Närhi esitteli kokouksessa myös vieraat, Shania ja Shino Gabon, jotka olivat juuri päättäneet Närhin kanssa viikon kokousmatkan Pohjanmaan seurakunnissa. Gabot kertoivat, että heille yhteistyö Avainmedian kanssa avasi aivan uudenlaiset ovet tavoittaa heidän kansansa, joka siihen saakka oli lähes sataprosenttisesti muslimikansa.
– Olemme nyt kolmen vuoden aikana rukoilleet yhteensä 2 700 somalin kanssa ns. pelastusrukouksen, Shania Gabo kertoi.
Avainmedian arabi- ja muslimityön johtaja Aaron kertoi omassa katsauksessaan siitä, kuinka jälleen on saatu elää vuosi Jumalan suurten ihmeiden äärellä.
– Vuonna 2018 saimme aikaan 44 uutta ohjelmaa Al Hayat -kanavalle joka viikko. Näistä 22 oli Avainmedian tekemiä, loput yhteistyökumppaneiden. Ohjelmat myös vaikuttivat, josta kertoo, että lähes 8 000 ihmistä kertoi meille uskoontulostaan ja jälkihoitotyöntekijämme raportoivat 2 500 kastetta.

Talous tasapainossa
Avainmedian talouspäällikkö Heli Väätäinen esitteli vuoden 2018 tilinpäätöksen, joka oli 50 000 euroa ylijäämäinen. Lahjoitustuotot olivat tosin laskeneet 5 % vuodesta 2017, mutta vastaavasti kuluja oli saatu pienennettyä 8 %. Uudeksi hallituksen jäseneksi kokous valitsi Turun helluntaiseurakunnan pastorin Pekka Havupalon.

Teksti ja kuva Eero Antturi

Haluatko auttaa työtämme?