Ilosanoma Messiaasta saa poikkeuksellisen suuren näkyvyyden, sillä suosittua kaapelikanavaa katsoo Israelissa 700 000 ihmistä.

Shelanu valmistautuu julistamaan Messiaasta Israelissa

Jaa somessa

Shelanu-kanavan lähetysten on määrä alkaa huhtikuussa 2020 HOT-kaapelikanavalla, joka näkyy 700 000 israelilaisessa taloudessa.

Shelanu (suom. Meidän) on suuri kiitosaihe, että näin suurella foorumilla voidaan evankelioida ja kertoa Messiaasta hepreaksi israelilaisissa kodeissa. Messiaasta kertovien ohjelmien näkyminen Israelissa tuli mahdolliseksi, kun Avainmedian kahdeksan vuotta sitten perustama ja tähän saakka messiaanisten ylläpitämä hepreankielinen Yeshua Chai -nettikanava ja entinen Israelin GOD TV yhdistyivät tämän vuoden alussa. Sulautumisesta syntyi Shelanu-kanava. Hankkeessa on myös muita yhteistyökumppaneita. Yeshua Chai -kanavaan kuulunut tiimi tulee olemaan Shelanun suurin ohjelmantuottaja.

Viime viikkoina on kulissien takana käynyt kuhina teknisen valmiuden ja sisällön kokoamiseksi.

– Olemme tehneet kovasti töitä muun muassa hepreankielisten tekstitysten ja ohjelmakartan suunnittelussa, kertoo Evan, Shelanun kanavapäällikkö.
Koska Shelanu näkyy vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä, on sopivien ohjelmien saanti haastavaa varsinkin, kun kyseessä on ensimmäinen hepreankielinen Israelissa näkyvä kristillinen kaapelikanava.

Evan kertoo haasteista:
– Helmikuun alkuun mennessä ohjelmia oli saatu 13 eri järjestöltä. Useimmilla järjestöillä on lukuisia lyhyitä todistus-, musiikki- tai muita 5–10 minuutin pituisia videoita, mutta ne riittävät vain pariksi päiväksi!
Vain harvalla on kuitenkaan tarjota pitkiä ohjelmia kuten Yeshua Chain tuotannossa on ollut.
– Eräällä venäjänkielisellä paikallisseurakunnalla olisi ohjelmia. Haasteenamme ovat nyt siis myös venäjänkielisten ohjelmien käännös- ja tekstitystyöt hepreaksi.
– Etsimme käännettäväksi myös laadukkaita englanninkielisiä elokuvia, dokumentteja ja muita ohjelmistoon sopivia ohjelmia. Parhaillaan Israelissa haravoidaan paikallisia järjestöjä läpi. Niistä monet haluaisivat tulla mukaan Shelanu-kanavalle, mutta niillä ei ole vielä tekniikkaa tai muita resursseja ohjelmien toteutukseen. Heidän auttamisekseen Shelanu-tiimi yrittää löytää kuvauspaikkoja ja -kalustoa.

Avainmedian Al Hayat -kanavalta Shelanu saa arabiankielisiä uskoontulotodistuksia, jotka tekstitetään hepreaksi. Avainmedian arabiosaston johtaja, Aaron Ibrahim, kuuluu Shelanun hallitukseen ja kehitystiimiin.

Kanavalle on palkattu kolme työntekijää ja heille on ostettu tietokoneet. Yksi kääntäjä aloitti työnsä helmikuun 1. päivänä ja toinen palkataan heti, kun tarpeellinen määrä käännettävää materiaalia on kasassa. Taloudesta vastaava henkilö huolehtii kirjanpidosta ja viikoittaisista talousraporteista.
Evan on tyytyväinen tiimin ponnistuksiin: – Olemme edenneet nopeasti ja tehokkaasti. Uskon, että huhtikuussa olemme valmiita aloittamaan ympärivuorokautiset lähetykset. Olemme kiitollisia esirukoustuesta ja taloudellisesta avusta. Tarvitsemme joka päivä varjelusta ja viisautta, että kanava saa näkyä pitkään Israelissa. Olemme saaneet jo ihmeellisiä rukousvastauksia, joten uskomme, että tämä on Jumalan avaama ovi Israelin evankelioimiseksi.

Tue kohdetta – lahjoita