Kerromme juutalaisille, että Jeesus on heidän Messiaansa

Juutalaiset

Tapahtuu nyt

Median avulla Messiaan tuntemusta venäjäksi ja hepreaksi

Israelin Jumala haluaa omaisuuskansansa tulevan tuntemaan Hänet. Osoitamme heille tämän tien, joka löytyy Messiaassa.

Avainmedian juutalaistyö alkoi vuonna 1986 Raamattujen jakamisella Neuvostoliiton juutalaisille. Aluksi jaettiin hengellistä kirjallisuutta lähinnä Moskovassa. Vuonna 1992 työ vakiintui, Moskovaan avattiin toimisto, josta käsin työtä oli helpompi johtaa. Venäjän juutalaisille jaetaan Raamattuja, Lastenraamattuja, venäläis-heprealaisia Uusia testamentteja sekä heprean- ja venäjänkielisiä lehtisiä. Avainmedian juutalaistyö keskittyy Raamatun sanan, evankeliumin, levittämiseen Kirjan kansalle. IVY-maissa ja Israelissa työntekijät ovat paikallisia uskovia. 

IVY-maat

IVY-maissa on eri arvioiden mukaan vielä sadoista tuhansista miljoonaan juutalaista. Joka päivä postitetaan parikymmentä Raamattua juutalaisille. Raamattuja jaetaan myös sota-alueella. 

  • Pietari / Venäjä – kirjallisuuden postitus, seurakuntatyö, sosiaalinen avustustyö 
  • Rovno / Ukraina – kirjallisuuden postitus, seurakuntatyö 
  • Bishkek / Kirgisia – seurakuntatyö, lapsityö, kirjallisuustyö 

Avainmedian juutalaistyön kautta saat mahdollisuuden lähettää Jumalan Sanaa ja muutakin apua juutalaisille, jotka asuvat IVY-maissa antisemitismin ja islamin keskellä. Mediatyön kautta seurakunnat voivat osallistua hepreankielisten todistusohjelmien kuvaamiseen ja niiden levittämiseen. 

Tule mukaan – lahjoita

Voit lahjoittaa käyttämällä verkkopankkia, korttimaksua tai MobilePaytä.

YHTEYDENPITOA LÄHIMMÄISIIN

Beit Hallelin ja Ramlan seurakuntien jälkihoitotyö

Beit Hallel on Ashdodin kaupungissa, Israelissa, sijaitseva hepreankielinen messiaaninen seurakunta. Seurakunta on onnistunut tavoittamaan maahan virtaavia venäjänjuutalaisia, joista monellakaan ei ole entuudestaan Israelissa sukulaisia eikä tuttavia. 

Seurakunta kutsuu uusia ihmisiä mukaan toimintaansa esimerkiksi bussiretkillä raamatullisille paikoille. Juuri tässä kohtaa Avainmedian apu on tärkeää: Kolme jälkihoitotyöntekijää pitää yhteyttä tilaisuuksissa vierailleisiin uusiin ihmisiin ja opastaa uskoon tulleita kristityn elämään. Avainmedia maksaa kolmen jälkihoitotyöntekijän palkan. Yhteistyötä on tehty syksystä 2015 alkaen. 

Tuemme Ramlan kaupungissa toimivan messiaanisen seurakunnan jälkihoitotyötä.

One for Israel

Tuemme One for Israel -järjestön sosiaalisen median työtä. 

 Israelin Raamattuseura

Olemme mukana Israelin Raamattuseuran Vanhan testamentin käännösprojektissa nykyhepreaksi, jossa Avainmedian vastuulla on kustantaa tekstin nauhoittaminen ääniraamatuksi.  
Avainmedia auttaa Raamattuseuraa myös hepreankielisen Psalmien kirjan hankkimisessa. Raskaat ajat ovat aiheuttaneet sen, että Psalmien kirja otetaan halukkaasti vastaan. Messias-ennustukset ja Messiaasta kertovat kohdattu on painettu kirjaan punaisella värillä. 

SHELANU.TV

Avainmedia oli perustamassa heprean kielellä evankelioivaa YeshuaChai.tv-nettikanavaa Israelissa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kanavan ylläpito ja ohjelmatuotanto siirtyi myöhemmin messiaanisille juutalaisille. Keväällä 2020 syntyi messiaanisten Shelanu TV, joka näkyi Israelissa HOT-kaapelikanavalla muutaman viikon ajan. Ortodoksijuutalaisten painostuksesta Israelin viestintäministeriö perui Shelanu TV:n kaapelikanavatoimiluvan herättäen suurta huomiota Israelissa ja ulkomailla. Shelanu TV näkyy edelleen nettikanavana www.shelanu.tv (ent. YeshuaChai.tv). Uusia ohjelmia kuvataan joka viikko ja vuonna 2023 tuotettiin yli 400 uutta ohjelmaa. Avainmedian edustaja kuuluu Shelanu TV:n hallitukseen. Katsojapalautteiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta ja etenkin sodan alettua lokakuussa 2023 kanava alkoi saada yhä enemmän yhteydenottopyyntöjä.