Avainmedia on Kiinan vainotun ja vaietun seurakunnan tukena

Kiinalaiset

Tapahtuu nyt

Avainmedia Kiinassa

Vuonna 1995 Avainmedia (tuolloin Avainsanoma) päätti aloittaa raamattutyön Kiinaan. Työ toteutettiin yhteistyössä venäläisten seurakuntien kanssa, jotka sijaitsivat lähellä Kiinan rajaa. Nämä seurakunnat toimivat kirjojen kuljettajina Kiinan puolelle. Tuolloin Suomesta toimitettiin yli puoli miljoonaa Raamattua Kiinaan. 

Avainmedian työ Kiinassa laajeni 1998, kun aluksi Venäjän Kaukoidästä Kiinaan levinnyt Jeesus-videoiden levittäminen muodostui vakiintuneeksi toiminnaksi. Avainmedian johto vieraili tuolloin Kiinassa ja solmi ensi kontaktit Kiinan kotiseurakuntaliikkeen kanssa. Kiinaan perustettiin heti kaksi kopiointikeskusta Jeesus-videoiden kopiointia varten.

Ennennäkemätön herätys kiinalaisten keskuudessa ja rekisteröimättömien kotiseurakuntien räjähdysmäinen kasvu sai suomalaiset innostumaan asiasta. Avainmedia keräsi runsaasti varoja evankelistoille hankittavien video-CD-laitteiden ostoon. Tuhannet evankelistat saivat oman laitteen, jolla he näyttivät Jeesus-filmiä edelleen eri puolilla maataan. 

Myös Raamattujen painaminen Kiinassa aloitettiin vuonna 1998. Myöhempinä vuosina on yhteistyökumppanien kanssa toimitettu Kiinan uskoville yli 13 milj. Raamattua.  

Vaatimattomasti alkaneesta Kiinan medialähetystyöstä kasvoi nopeasti yksi Avainmedian merkittävimmistä työmuodoista.

Yhteistyö Kiinan kotiseurakuntaliikkeen kanssa voimistui entisestään, kun yksi sen keskushahmoista, veli Yun, pääsi vankeudesta vapaaksi ja pakenemaan länteen. Veli Yun on vieraillut Suomessa Avainmedian vieraana useita kertoja. Avainmedia on myös kustantanut hänen elämäkertansa Taivaallinen mies ja muita hänen kirjojaan. 

Avainmedia on tukenut ja tukee Kiinan kotiseurakuntaliikettä monin tavoin. 

Palautteita 

Rukoilimme Jumalalta pitkään Raamattuja seurakuntalaisillemme. Herra on suuri, Hän on turvamme hädän hetkellä, Hän vastasi rukouksiimme Teidän kauttanne. Olemme syvästi kiitollisia Jumalalle ja Teille näistä Raamatuista. 

Pastori Li, Yunnan

Aina kun kuuntelemme Kaanaan lauluja, tuli sisällämme leimahtaa suurempiin liekkeihin, ja ’heikot tulevat vahvoiksi. 

Nuori evankelista, Henan

Rukoilimme Jumalalta pitkään Raamattuja seurakuntalaisillemme. Herra on suuri, Hän on turvamme hädän hetkellä, Hän vastasi rukouksiimme Teidän kauttanne. Olemme syvästi kiitollisia Jumalalle ja Teille näistä Raamatuista. 

Pyhäkoulun opettaja, Henan

Tule mukaan – lahjoita

Voit lahjoittaa käyttämällä verkkopankkia, korttimaksua tai MobilePaytä.

Herätys Kiinassa moninkertaisti mahdollisuudet

Hyvin pian myös kiinalaisten pyhäkoulunopettajien kouluttaminen tuli yhdeksi työmuodoksi.

Pyhäkouluopettajien koulutus eteni suuren harppauksen, kun Avainmedian lähetystyöntekijä Pirkko Kauhanen valmisti vuoden 2002 aikana yhdessä paikallisten kiinalaisten opettajien kanssa materiaalin pyhäkoulunopettajien koulutukseen ja se sai nimekseen ”Kyyhky”. Tavoitteeksi asetettiin, että vuoden 2006 loppuun mennessä olisi koulutettu ja varustettu materiaalilla 100 000 pyhäkoulunopettajaa.

”Kyyhky”-aineiston avulla on nyt koulutettu runsaat kolmesataatuhatta opettajaa ja sen myötä miljoonat lapset ovat kuulleet evankeliumin. ”Kyyhky” on sittemmin käännetty myös usealle muulle kielelle. 

Yhteistyön voima tuottaa tuloksia

Kaikki projektit toteutetaan Kiinan seurakuntien yhteydessä ja alaisuudessa, yhteistyössä useiden kansainvälisten lähetysjärjestöjen kanssa. Avainmedia pyrkii kouluttamaan ja varustamaan Kiinan seurakuntia median hyödyntämisessä niin evankelioinnissa, lapsityössä, opetuksessa kuin lähetystyössäkin. 

1980-luvulta alkaen Kiinan kotiseurakunnat syttyivät lähetysnäylle, jolle he antoivat nimen ”Takaisin Jerusalemiin”. Näyn mukaisesti kiinalaiset pyrkivät lähettämään lähetystyöntekijöitä kaikkiin Kiinan maakuntiin sekä muihin maihin Kiinan ja Jerusalemin välillä ja levittämään evankeliumia ihmisille, jotka eivät vielä tunne Kristusta. Monissa maissa kiinalaiset lähetystyöntekijät otetaan vastaan ilman ennakkoluuloja. Kiinalaisten tekemä lähetystyö onkin tällä hetkellä yksi vahvasti kasvavista kristillisen elämän trendeistä maailmalla. 

Avainmedia on kouluttanut ja edelleen kouluttaa Kiinan lähettejä erilaisten koulutusohjelmien avulla. Jo satoja lähetyskoulujen opettajia, maakunnallisia lähetysjohtajia sekä lähetystyöntekijöitä on koulutettu. 

Lisäksi autetaan lähettien eri maihin asettautumisessa ja pakolaisten kohtaamisessa Lähi-idässä.