– Käymme Israelissa hengellistä sotaa, eikä sitä voi käydä, jos meitä ei suojata takaa.

Käymme hengellistä sotaa

Jaa somessa

One for Israel on yksi merkittävimmistä Israelissa toimivista messiaanisten juutalaisten internetissä ja sosiaalisessa mediassa toimivista medialähetysjärjestöistä.

Avainmedia on tehnyt yhteistyötä One for Israel -järjestön kanssa lähes kymmenen vuoden ajan.

”Olette perheeni”
Teologian tohtoriksi tämän vuoden huhtikuussa valmistuva Eitan Bar on yksi järjestön perustajista ja vastaa media- ja evankeliointiosastosta.
– Tarvitsemme rukoustukea, Eitan Bar esittää pyyntönsä suomalaisille.
– Käymme Israelissa hengellistä sotaa, eikä sitä voi käydä, jos meitä ei suojata takaa. Sotamme on yhteinen. Osa sotilaista, suomalaiset, ovat esirukoilijoita. Israelissa paikan päällä tehtävä työ on meidän israelilaisten tehtävä, koska ymmärrämme, millainen on juutalainen kulttuuri ja identiteetti.
– On rohkaisevaa tietää, että minulla on perheväkeä Suomessakin, hän sanoo ja viittaa Avainmedian tukijoihin.
– Te olette minulle enemmän perhe kuin biologinen perheeni, koska tulen viettämään teidän kanssanne iäisyyden – toisin kuin oman perheeni kanssa, jonka jäsenet eivät kaikki ole uskossa.

”Kohtasin Messiaan”
Järjestöllä on Netanyaniassa mediakeskus sekä Israelin – ja samalla maailman – ainoa hepreankielinen Raamattukoulu.
Järjestöllä on useita verkkosivuja, joiden tavoite on messiaanisen yhteisön kasvu Israelissa. Sivustoilla näkyy ”I met Messiah” -nimisiä englanninkielisiä todistusvideoita. Videoilla uskoon tulleet juutalaiset kertovat, miten he löysivät Jeesuksen elämäänsä. Videoilla on kymmeniätuhansia, katsotuimmilla jopa yli satatuhatta, katsojaa.

Esteitä
– Yksi suurimmista esteistä juutalaisten kääntymisessä Jeesuksen puoleen ja uskoontulossa ovat rabbien opetukset. Tämä asia ei ole muuttunut sitten Uuden testamentin päivien, kertoo Eitan Bar.
– Esimerkiksi Roomalaiskirjeessä Paavali sanoo juutalaisista, että ”Voin todistaa, että he ovat täynnä intoa Jumalan puolesta, mutta heiltä puuttuu ymmärrys.” Room. 10:2.
Eitan Bar on perehtynyt asiaan niin hyvin, että on tohtorinopintojensa ohessa julkaissut kirjan, jossa hän kumoaa rabbien väitteet Jeesuksesta.
– Ortodoksijuutalaisten vastustus kristittyjä kohtaan vaikuttaa tänäkin päivänä. Vastustus on peräisin jo kaukaa, Talmudin kirjoittamisen ajoilta, ja perustuu vääriin perinneuskomuksiin. Jeesusta pidetään vääränä profeettana.

Eitan Bar muistuttaa, että meidän on toimittava Jeesuksen ristillä antaman esimerkin mukaan. Ortodoksijuutalaisiin on suhtauduttava myötätunnolla ja rakkaudella.
– En vihaa rabbeja enkä ortodoksijuutalaisia. Antaisin elämäni heidän puolestaan.

Eitan Bar listaa myös kaksi muuta syytä, miksi juutalaiset eivät usko Jeesukseen.
– Juutalaisilla on vallalla väärä käsitys, että juutalaiset menevät automaattisesti taivaaseen eivätkä siten tarvitse Jeesusta eivätkä evankeliointia.
– Tätä käsitystä valitettavasti tukevat jotkut turistit, jotka lähes palvovat Israelia ja israelilaisia. Näin he tahattomasti vahvistavat ihailevalla asenteellaan juutalaisten väärää käsitystä pelastumisesta. Vain Jumalaa yksin tulee meidän ylistää ja palvoa.

Juutalaisia eniten Israelissa
Juutalaisten maahanmuutto muun muassa entisistä Neuvostoliiton maista, kuten Ukrainasta, on aikaansaanut historiallisen muutoksen Israelissa.
Israelissa asuu nyt juutalaisia enemmän kuin missään muussa maassa.*
– Kristittyjä on vain 0,4 % Israelin väestöstä. Eli 99,6 % israelilaista on edelleen vailla uskoa Israelin kansan pelastajaan, Jeesukseen, Eitan Bar muistuttaa.
*Heprealaisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan Israelissa asuu maailman suurin juutalainen yhteisö, noin 6,6 miljoonaa juutalaista. Loput 8,1 miljoonaa juutalaista asuvat ympäri maailmaa; suurin osa heistä, noin 5,7 miljoonaa asuu Yhdysvalloissa. Muut merkittävät juutalaisyhteisöt sijaitsevat Ranskassa (453 000), Kanadassa (391 000) ja Isossa-Britanniassa (290 000). (https://www.icej.fi/juutalaisten-maara)

Teksti ja kuva Satu Rönkkö

Tue kohdetta – lahjoita