Jo tuhannet suomalaiset ovat ottaneet omakseen esirukous.fi-nimisen rukouspalvelun.

Avainmedian esirukoussivusto on uudistettu

Jaa somessa

Jo tuhannet suomalaiset ovat ottaneet omakseen esirukous.fi-nimisen rukouspalvelun.

Koskettavia rukouspyyntöjä
– Tavoitteenamme on innostaa suomalaisia etsimään Jumalalta apua rukouksessa heidän arjen haasteissaan ja samalla vahvistaa heidän uskoaan kaikkivaltiaaseen Jumalaan, tiivistää Avainmedian kotimaan työn vastaava Janne Maunumäki sivuston tavoitteen.
– Sivusto on tarkoitettu kaikille ihmisille, niin uskossa jo oleville kuin ei-uskovaisillekin. Rohkaisemme kaikkia ihmisiä etsimään Jumalan kasvoja ja pyytämään apua ja siunausta omaan elämäänsä. Oman rukousaiheen lähettäjä voi samalla rukoilla toisten lähettämien rukousaiheiden puolesta.
Avainmedia on tarjonnut rukouspalvelua jo noin 15 vuotta. Aiemmin www.uskonet.fi-osoitteessa toimineet esirukoussivut siirrettiin viime joulukuussa uuden nimen, www.esirukous.fi, alle.
Joka viikko noin sata ihmistä lähettää sivustolle oman rukouspyyntönsä.
Samalla he voivat rukoilla muiden lähettämien aiheiden puolesta. Sivustolle voi mennä myös pelkästään rukoilemaan rukouspyyntöjen puolesta.
Eniten apua pyydetään lasten ja sukulaisten puolesta. Apua tarvitaan myös taloustilanteeseen tai sairauteen. Myös läheisten uskoontulon puolesta pyydetään paljon rukousta. Ihmiset pyytävät rukousta myös sen puolesta, että he pääsisivät tuntemaan Jumalan elämässään.
Kunkin rukouspyynnön puolesta rukoilee 20–80 eri ihmistä. Se on lukumäärä, joka näkyy, kun rukouspyynnön kohdalla olevaa ”Rukoile”-nappia on painettu. Todellinen lukumäärä voi olla suurempikin.

”Rukous synnyttää uskoa”
Avainmedia on tunnetuin ulkomaille, etenkin arabiankielisiin maihin suuntautuvasta medialähetystyöstään. Kuitenkin Avainmedia ahkeroi myös kotimaassa. Esimerkiksi kotimaisia kristillisiä ohjelmia esittävä www.uskotv.fi on monelle tutuksi tullut Avainmedian nettitelevisio.
– Avainmedian tarkoituksena on julistaa evankeliumia kaikille ihmisille. Kun rohkaisemme ihmisiä lähestymään Jumalaa rukouksessa esirukous.fi-sivustolla, toteuttaa se tätä missiota erityisen hyvin. Rukous synnyttää uskoa ihmisen elämässä.
Samalla, kun www.uskonet.fi-osoite muutettiin muotoon www.esirukous.fi, tehtiin sivustolle muitakin muutoksia.
– Halusimme omistaa ihan oman sivuston esirukoukselle. Näin se palvelee rukouksen lähettäjiä ja rukoilijoita aiempaa paremmin, kuvailee sivustouudistuksen tekijä Maunumäki.
Sivuilla keskitytään pelkästään rukoilemiseen. Ei-uskovia ajatellen sivulta on kuitenkin ohjaus myös Avainmedian www.tuleuskoon.fi-sivustolle, josta saa lisätietoa Jumalasta ja voi tulla uskoon.
– Uudistuksesta on hyötyä erityisesti kännykällä sivustoa käyttäville vierailijoille, kun uusittu sivusto on mobiilioptimoitu. Myös eri näyttökoot on otettu hyvin huomioon sivustolla, selvittää Maunumäki teknisiä parannuksia.
Palvelu on maksuton ja kuka tahansa saa käyttää sitä.

Teksti Satu Rönkkö

Tue kohdetta – lahjoita