– Jatkamme mahdollisuuksien mukaan Jumalan ja ihmisten palvelemista, kertoo jälkihoitotyöntekijämme Oleg Israelista messiaanisesta Beit Hallel -seurakunnasta.

”Jumalamme on suuri ja me selviämme tästä ajasta”

Jaa somessa

– Elämme mielenkiintoisia aikoja. Paljon on rajoituksia ja kieltoja. Mutta niistä huolimatta jatkamme mahdollisuuksien mukaan Jumalan ja ihmisten palvelemista, kertoo jälkihoitotyöntekijämme Oleg Israelista messiaanisesta Beit Hallel -seurakunnasta, ja jatkaa

– Olemme siirtäneet jumalanpalveluksemme nettiin, samoin kotisolut hoidetaan netin kautta. Käytämme Avainmedian meille lahjoittamaa tv-kalustoa. Kiitos Jumalalle ja teille siitä – nyt juuri on aika käyttää sitä maksimaalisesti.

Näkö palasi silmään
– Ennen karanteenin alkua meillä oli konferenssi, johon kutsuimme ei-uskovia ihmisiä. Jumala paransi joitakin heistä.
Tapahtuman viimeisenä päivän Tanja-niminen nainen koki selkeän parantumisen. Yli 30 vuotta sitten hänen silmäänsä oli joutunut lasinpalanen, minkä seurauksena hän ei nähnyt tällä silmällään. Konferenssissa Tanja tuli esille, jotta hänen silmänsä puolesta rukoiltaisiin.
– Heti siinä silmä alkoi reagoida valoon, ja hän pystyi jotenkuten erottamaan kätensä. Seuraavana päivänä hän alkoi nähdä selkeämmin ruokaa laittaessaan. Tanja soitti meille itkien ilosta ja kertoi näkevänsä jo paremmin. Olemme kiitollisia Herralle tästä ihmeestä!

Kaikki mahdollinen tehdään
– Ennen karanteenia kahden kuukauden ajan uskonnolliset juutalaiset ovat järjestäneet mielenosoituksia meitä vastaan, kirjoitelleet lehdissä jne. Se alkoi sen jälkeen, kun kaupungin eri suuntien päärabbit kokoontuivat yhteen miettimään, miten taistella meitä vastaan. He toivat jopa busseilla väkeä toisesta kaupungista näitä mielenosoituksia varten.
– Jumalamme on suuri ja me selviämme tästä ajasta uskoen ja luottaen Häneen. Pyrimme tekemään kaiken mahdollisen, jotta voisimme olla hyödyksi Jumalalle ja kansallemme.
– Olemme julkaisseet ilmoituksen, että meille voi soittaa ja kirjoittaa – olemme valmiit antamaan moraalista ja hengellistä tukea. Esirukoukset hoidamme puhelimen kautta. Teemme vielä joitakin kotikäyntejä perheisiin, jotka tänä vaikeana aikana tarvitsevat apua.

Hengityssuojat helpottivat elämää
– Noin seitsemänkymppiset Nikolai ja Svetlana ovat asuneet Israelissa kolme kuukautta. Heidän 45-vuotiaalla tyttärellään on ollut syntymästä asti kehitysvamma (niin fyysinen kuin psyykkinenkin kehitys on häiriintynyt). He kuuluvat riskiryhmään eivätkä voi poistua asunnostaan kävelylle tai ostoksille kauppaan, koska heillä ei ole hengityssuojia.
– Kun he saivat kuulla, että me haluaisimme vierailla, he päättivät käyttää tilaisuutta hyväksi ja tulla ulos vastaanottamaan pakettimme, jossa oli elintarvikkeita ja hengityssuojia. Ne kasvoillaan he voivat käydä kaupassa ja apteekissa ostamassa välttämättömiä tarvikkeita. He olivat hyvin kiitollisia ja iloisia.

Sairaita ei unohdeta
Galina asuu poikansa kanssa kahdestaan. Hiljattain Galinalla havaittiin syöpä, joka on tehnyt etäispesäkkeitä alaraajoihin.
– He asuvat vanhassa talossa, jossa ei ole hissiä. Galinan on hyvin vaikea liikkua, eivätkä he käy ulkona. Lääkärit tekevät kotikäyntejä. Kun soitin Galinalle, että olemme tuomassa heille elintarvikkeita ja hengityssuojia, hän itki puhelimessa ja kiitti kovasti, ettei heitä ole unohdettu.

Apua nuorelle parille
– Kolmas perhe on nuoripari, joka on hiljattain muuttanut Israeliin. Noin 8 kk sitten aviomies Nikita putosi töissä korkealta ja mursi selkänikaman. Koko tämän ajan he ovat yrittäneet saada työkyvyttömyyseläkepapereita valmiiksi. Vaimollakaan ei ole vakituista työtä, koska hänen pitää hoitaa lasta kotona. Perheen isä ei siihen pysty. Hekin olivat iloisia ja kiitollisia, että Jumala meidän kauttamme pitää heistä huolta.

Tue kohdetta – lahjoita