Shelanu TV välittää juutalaisille hepreaksi rauhan sanomaa Israelissa.

Suuri ihme on tapahtunut!

Jaa somessa

Suuri ihme tapahtui huhtikuussa 2020, kun hepreankieliset evankelioivat tv-lähetykset alkoivat ensimmäistä kertaa Israelin 72-vuotisen historian aikana. Shelanu TV, messiaanisten juutalaisten ”Meidän TV”, antaa HOT-kaapelikanavalla suuren näkyvyyden messiaaniselle vähemmistölle ja sanomalle, että Jeesus on juutalaisten Messias. Kanavan työntekijät tarvitsevat paljon esirukousta, sillä jo ensimmäisen viikon aikana Shelanu sai kritiikkiä ja vastustusta juutalaisten taholta. Jokainen toimintapäivä on nyt kiitosaihe.

Messiaanisilla suuri mahdollisuus, mutta myös vastuu

Heti ensimmäisen lähetyspäivän jälkeen onnellinen ja monia isoja vastoinkäymisiä ja viivästyksiä kokenut Shelanu TV:n ohjelmapäällikkö, Evan, lähetti Shelanu-tiimin puolesta viestin Tel Avivista:

”Shalom kaikille!

Se on vihdoinkin totta! Maanantaina 27. huhtikuuta klo 13 Israelin aikaa Shelanu TV (suom. ”Meidän TV”) alkoi näkyä koko Israelin alueella HOT-verkoston kautta kanavalla 182. Ensimmäistä kertaa Israelin historian aikana messiaaninen kanava lähettää ohjelmaa Israelissa. Haluamme kiittää teitä jokaista! Shelanu TV on ollut haastava prosessi ja ilman teidän apuanne sen toteutuminen ei olisi ollut mahdollista. Esirukouksenne ja taloudellinen tukenne ovat auttaneet tämän ihmeen toteutumisessa.

Olemme vielä alkuvaiheen juhlatunnelmissa, mutta vain hetken, sillä nyt alkaa kova työ! Olemme sitoutuneet tekemään kaikkemme, jotta Shelanu-kanava saa jatkaa elämää muuttavien ja laadukkaiden ohjelmien näyttämistä 24/7.

Seuraava suuri haasteemme on lähetystoiminnan lisäksi jatkuva ohjelmatuotanto. Ohjelmia tarvitaan koko ajan lisää, koska Shelanu TV näkyy vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Saimme Jumalalta lahjaksi ja vuosikausien rukouksiin vastauksena alustan HOT-kaapelikanavalla, mutta nyt velvollisuutemme paikallisina messiaanisina uskovina on tehdä ajankohtaista ja dynaamista sisältöä, joka herättää Israelin kansan mielenkiinnon ja avaa heidän silmänsä näkemään totuuden Messiaasta.

Heti ensimmäisen lähetyspäivän jälkeen käynnistyi Shelanu TV:n ohjelmatuotanto. Kuvaamme Revive-järjestön studiolla kahdesti viikossa ohjelmia, jotka ovat nopeasti lähetysvalmiita.

Samaan aikaan rupesimme Tel Avivissa kuvaamaan erityisesti nuorille suunnattuja ohjelmia ja filmejä. Tavoitteemme on muokata heidän käsitystään messiaanisista uskovista Israelissa.

Seisokaa edelleen tukenamme ja rukoilkaa, että Shelanu TV:n ohjelmat ovat tehokkaita ja auttavat israelilaisia saamaan oikean kuvan Messiaasta poistaen sen väärän kuvan, että Jeesus on juutalaisen kansan vihollinen. Rukoilkaa, että Shelanu TV osoittaisi Israelin kansalle, että Hän on juutalaisten Messias. Kiitos, että jatkatte auttamistamme evankelioimistyössä, jonka Jumala on antanut meille Israelin pelastukseksi!

Evan

Shelanu TV:n ohjelmapäällikkö”

Messiaanisten juutalaisten Shelanu TV sai heti aikaan vastustusta

Shelanu TV sai heti ensimmäisellä viikolla lähetysten alettua kritiikkiä ja vastustusta uskonnollisten juutalaisten taholta.

Muun muassa Jerusalem Post ja Haaretz kirjoittivat kanavan käynnistymisestä. Lukijakommentit olivat sekä puolesta että vastaan. Kanavaa vastustetaan ja sen lähestymistapaa pidetään sopimattomana.

Ortodoksijuutalaiset alkoivat kerätä Knessetille vetoomusta, jossa vaaditaan kanavan sulkemista. Israelissa on uskonnonvapaus. Alle 18-vuotiaisiin kohdistuvaa vaikuttamistyötä ei laki salli.

Shelanu TV:n toimilupaa käsitellään

Toukokuun lopussa pidettiin Jerusalemissa tapaaminen, jossa viestintäministeriön lautakunta kuuli HOT-kaapelikanavan ja GOD TV:n edustajia sekä Shelanu TV:n kahta hallituksen jäsentä ja asianajajaa.

Shelanu TV odottaa toimilupakäsittelyn päätöstä.

Mikä on Shelanu TV?

Shelanu TV on yhteistyöprojekti, jossa ovat mukana muun muassa GOD TV, joukko messiaanisia seurakuntia ja Avainmedia Lähetysjärjestö. Yli 20 paikallista järjestöä on lupautunut tuottamaan ohjelmia Shelanu TV:lle. Kanava on hepreankielinen. Muunkielisiä sekä Avainmedian arabiankielisiä todistuksia tekstitetään hepreaksi. Uusia hepreankielisiä ohjelmia kuvataan Israelissa ja Avainmedian studiolla. Shelanu TV:n ohjelmat lähetetään HOT-kaapelikanavalla, joka näkyy 700 000 taloudessa Israelissa.

Haaste

Suomalaiset uskovat, jotka rakastatte Israelia ja sen kansaa! Teillä on nyt ennennäkemätön mahdollisuus seistä messiaanisten veljien ja sisarten rinnalla ja tukea heitä pitkäaikaisen unelman toteutumisessa: välittää evankeliumia hepreaksi juutalaiselle kansalle. ”Meidän” (Shelanu) kanavan kautta messiaaniset haluavat julistaa, että Messias on juutalaisen kansan Pelastaja ja iankaikkisen elämän antaja.

Tue kohdetta – lahjoita