Shelanu TV tiivistää messiaanisten yhteistyötä.

Shelanu TV on tärkeä messiaanisille uskoville

Jaa somessa

Israelin viestintäministeriön edustaja on ilmoittanut, että Shelanu TV laitetaan pois HOT-kaapelikanavaverkostosta heinäkuun alussa ja Shelanu TV voi tehdä uuden lupahakemuksen. Päätöstä ei perusteltu mitenkään. Shelanu TV on toiminut täysin sopimuksen mukaisesti. Shelanu TV aikoo valittaa päätöksestä ja hakea myös uutta toimilupaa kaapelikanavalla.

​Haastava alku ei lannista

Shelanun toimijoita eli messiaanisia seurakuntia, GOD TV:tä ja Avainmediaa yllätti, että kanavaa vastustavat äärijuutalaisten lisäksi myös jotkin kristilliset tahot, joiden mielestä juutalaisia ei tule evankelioida.

Eräs amerikkalainen evankelinen kristitty kirjoitti netissä: ”Rakastamme juutalaisia niin kauan kuin he pysyvät juutalaisina eivätkä usko Jeesukseen.” Shelanu TV:tä syytettiin jopa antisemitistiseksi.

Laaja mediahuomio toi messiaanisten kanavan israelilaisten tietoisuuteen. Kansaa kiinnostaa, miksi Shelanu TV halutaan vaientaa.

Jos uutta kaapelikanavalupaa ei myönnettäisi jatkossa, Avainmedian perustama yeshuachai.tv-nettitelevisio jatkaa messiaanisten hallinnoimana shelanu.tv-nimellä ja israelilaiset voivat jatkossakin katsoa Shelanun ohjelmistoa.

Kritiikki tiivistää rivejä

Arvostelut herättivät Israelin messiaaniset tarkastelemaan asemaansa. Shelanu TV:n johtaja Ron Cantor messiaanisena juutalaisena suree perusteetonta kritiikkiä:

– Kuinka länsimaalainen kristitty voi sanella omien standardiensa mukaan, miten meidän tulee tehdä työtä omassa maassamme?

-Pitäisikö esimerkiksi kieltää maataan rakastavia ja armeijassakin palvelevia messiaanisia nuoria todistamasta kanavalla siksi, ettei se ole joidenkin länsimaalaisten mieleen?

– Pahinta antisemitismiä on se, että ei kerrota Messiaasta juutalaisille, Ron lisää.

Cantor uskoo arvostelun tiivistävän messiaanisten rivejä: – Meidän on laitettava heti oma seurakuntakotimme kuntoon. Olemme vastuussa omasta kansastamme ja paikallinen oksa Messias-ruumiissa.

Yhteistyössä parantamista

Israelin noin 300 messiaanista seurakuntaa eivät ole tehneet kovin paljoa yhteistyötä. Suurin osa on tehnyt työtä yksin omalla paikkakunnallaan näkemättä yhteistyön merkitystä koko Israelin hyväksi.

-Meidän on yhdistettävä voimamme, lakattava pelkäämästä ja elettävä todeksi saamaamme kutsumusta. On luotava yhtenäinen kansallinen liike, jotta voimme tehdä työtä yhdessä, jakaa resursseja ja pitää huolta toisistamme, Cantor jatkaa.

-Yhdessä toimien voimme toivottaa muiden maiden messiaaniset yhteisöt ja kristilliset järjestöt lämpimästi tervetulleiksi Israeliin toteuttamaan työnäkyään, kunhan ne ensin neuvottelevat messiaanisten kanssa.

Avainmedian arabiosaston johtaja ja Shelanun hallituksen jäsen Aaron Ibrahim kertoo jatkosta: – Avainmedia ja messiaaniset juutalaiset Israelissa jatkavat ohjelmatuotantoa, oli kanava-alustana kaapeliverkosto tai netti. Ohjelmia tarvitaan paljon. Suunnitteilla on pienen studion rakentaminen Tel Aviviin lähelle monia messiaanisia seurakuntia, jolloin esiintyjät pääsevät helpommin kuvauksiin. Myös freelancereilta pyydetään sopivan hintaisia ohjelmia.

Avainmedian arabiankieliset entisten muslimien uskoontulotodistukset hepreaksi tekstattuina ovat saaneet paljon kiittävää palautetta Shelanu TV:n katsojilta.

Tue kohdetta – lahjoita