- Työ Avainmedian hallituksessa oli antoisa ja mieluisaa.

Martti Kallionpää näki Venäjän ja Kiinan raamattutyön vaikutukset

Jaa uutinen

Martti Kallionpää tunnetaan helluntaiherätyksen keskellä inspiroivana ja rohkaisevana evankeliumin julistajana. Erityisesti hänet muistetaan Seinäjoen ”Sateet lähetä” -tilaisuuksista vuosien 2000–2015 aikana. Viidentoista vuoden aikana keskiviikkoiltojen tilaisuuksissa kävi runsaat 200 000 ihmistä seurakunnan jäsenmäärän kaksinkertaistuessa samaan aikaan.

Kallionpää tuli mukaan medialähetystyöhön jo 1980-luvun alussa, aluksi Hyvän Sanoman Radio ry:n ja myöhemmin myös Avainsanoma ry:n toimintaan.

– Raamattutyö aukesi toden teolla 1990-luvun alussa, kun pääsimme viemään raamattuja Venäjälle, Ukrainaan ja Valko-Venäjälle.

Tuolloin sain olla mukana jo hallituksen jäsenenä ja tein mm. Jarmo Makkosen kanssa toistakymmentä vierailua seurakuntiin noissa maissa.

– Uusi vaihe avautui, kun Slavik Radtšuk kutsui meidät kiertueelle Pohjois-Amerikkaan, mihin tuolloin oli juuri muuttanut lähes 600 000 siirtolaista entisestä Neuvostoliitosta. Siirtolaiset olivat perustaneet satoja seurakuntia, joista osa otti meidät avosylin vastaan. Kun kysyimme seurakuntayleisöltä Seattlessa, että kuinka moni heistä oli saanut ensimmäisen Raamattunsa Suomesta, niin monien kädet nousivat ylös. He todella tunsivat suomalaiset lähetysihmisinä ja vastaanotto oli sen mukainen.

– Näiden kiertueiden aikana saimme myös kerättyä kymmeniä tuhansia dollareita varoja uuteen kohteeseen: Kiinan raamattutyöhön. Nämä kontaktit ja syntynyt luottamus avasi meille yhteydet Venäjän ja Kiinan rajalla oleviin seurakuntiin, jotka hoitivat käytännön toteutuksen. Tilanne Kiinassa oli tuolloin erittäin suopea verrattuna nykyhetkeen.

– Mitään näistä toimista ei ollut suunniteltu komiteoissa tai kokouksissa, vaan Jumala johdatti meitä käytännön asioissa, muistelee Martti Kallionpää.

– Hyvillä mielin jätän nyt hallitustyöskentelyn, jossa sain olla mukana 15 vuoden ajan. Työ Avainmedian hallituksessa oli antoisa ja mieluisaa. Haluan rohkaista uutta hallitusta ja työntekijöitä toimimaan yhteishenkeä vaalien ja ponnistellen arvokkaan työn hyväksi!

Tue kohdetta – lahjoita