Avainmedia Lähetysjärjestö on onnitellut Eduard Grabovenkoa uudelleenvalinnan johdosta ja jatkaa yhteistyötä Venäjän Helluntaikirkon kanssa Venäjän kansojen evankelioimisessa.

Eduard Grabovenko jatkaa Venäjän Helluntaikirkon johdossa

Jaa uutinen

Suomen Helluntaikirkon, Fidan ja Avainmedian osallistujia on vuosittain osallistunut Moskovassa pidettyyn Venäjän Helluntaikirkon vuosikokoukseen lokakuun alkupäivinä, mutta tänä vuonna se pidettiin poikkeuksellisesti netin kautta. Osallistujia oli 82 – Helluntaikirkon hallituksen jäseniä, läänikohtaisten seurakuntaliittojen johtajia sekä eri osastojen ja työmuotojen vastuullisia.

Eduard Grabovenko ja varajohtajat tekivät katsauksen päättyneen 7-vuotiskautensa tapahtumiin, minkä jälkeen suoritettiin vaali. Ehdokkaita ei ollut asetettu muita, ja äänestyksessä Grabovenko sai ennätyksellisen ääniosuuden: 99 %. Varajohtajiksi seuraavaksi seitsemäksi vuodeksi valittiin entiset Vasili Jevtšik, Pavel Želnovakov ja Nikolai Zalutski.

Ennen valintaansa Eduard Grabovenko esitti osanottajille näkemyksensä, mitä kolmea seikkaa hän haluaa korostaa Venäjän Helluntaikirkon johdossa: yhteistyö, voimavarojen tehokas käyttö ja avoimuus yhteiskuntaa kohtaan. Tärkeimpinä työmuotoina hän piti evankeliointia, uusien seurakuntien perustamista, seurakuntien hengellistä kehitystä (rukous, koulutus, hengellinen kasvu), mediatyötä ja paikallisseurakuntien tukemista rukoushuoneiden rakentamisessa.

Hän näki myös tarpeellisena lisätä Helluntaikirkon rakenteeseen neuvoa-antavan elimen evankelioinnin ja seurakuntien istuttamisen tehostamiseksi sekä nuorisoneuvoston. Myös erillinen rukousliike tulisi saada aikaiseksi.

Valintansa jälkeen Eduard Grabovenko kiitti luottamuksesta ja korosti:

– Seurakuntien tulee mennä eteenpäin, päästä uudelle tasolle ja muuttua. Seuraavat pari vuotta tulevat olemaan hyvin vaikeita, koska yhteiskunta kohtaa taloudellisia ja poliittisia haasteita. Ne koskettavat myös seurakuntia.

– Meillä tulee olla vahva ja selkeä näkemys, mitä tulee tehdä ja miten. Nyt on seurakunnan aika palvella aktiivisesti ja auttaa niitä, jotka ovat erillään, ristiriitojen keskellä, tyytymättömiä, vihaisia. Meidän tulee hyväksyä heidät kaikki heidän poliittisista näkemyksistään ja heikostakin taloudellisesti tilanteesta huolimatta ja tehdä sitä, mihin Jumala on meidät kutsunut.

Avainmedia Lähetysjärjestö on onnitellut Eduard Grabovenkoa uudelleen valinnan johdosta ja jatkaa yhteistyötä Venäjän Helluntaikirkon kanssa Venäjän kansojen evankelioimisessa.

Tue kohdetta – lahjoita