"Meille on suuri kunnia saada olla tällaisessa Jumalan työssä mukana."

Lasten jouluiloa

Jaa uutinen

Noin 25 000 lasta eri puolilla Venäjää saivat viime jouluna kauan kaivatun kosketuksen vankilassa olevaan äitiinsä tai isäänsä, kun hankkeen tuhannet vapaaehtoistyöntekijät jakoivat vanhemman kirjoittaman viestin lisäksi joululahjan sekä Lastenraamatun.

Tällainen ”etäyhteys”, jossa kristityt toimivat linkkinä lasten ja vanhempien välillä, on hyvin tärkeä, sillä Venäjällä lapset eivät yleensä pääse vierailemaan äitinsä tai isänsä luona vankilassa.

”Isi, tule kotiin!” -hankkeen puitteissa on kuitenkin jo muutamana jouluna onnistuttu järjestämään myös tapahtuma, johon on tuotu lapsia tapaamaan äitejään henkilökohtaisesti. Viime jouluna tällainen tilaisuus järjestettiin naistenvankilassa Uljanovkan kauppalassa Leningradin läänissä.

Lasten ja äitien ilolla ei ollut rajoja. Juhlapöydän ääressä he saivat olla yhdessä, halata toisiaan ja seurata ohjelmaa, jossa oli joulukuvaelma ja taikurin esitys.

Tilaisuuden järjestivät evankelisten seurakuntien yhtymä ”Kristittyjen liitto” ja Pietarin kaupungin ja Leningradin läänin Vankeinhoitolaitos.

– Olen hyvin iloinen nähdessäni lapseni, edes joskus, tuomiotaan kärsivä Jekaterina jakoi tuntojaan. – On todella valtava juttu, että he pääsevät tänne. Me odotamme heitä kovasti ja lapset haluavat itsekin tulla. Näin hienoja tilaisuuksia saisi olla useammin.

– Meillä on muutaman kerran vuodessa ”avoimien ovien päivä”, kertoi Julia Aljošina, Vankeinhoitolaitoksen tiedotuspäällikkö. – Mutta tämä on erikoinen tapahtuma, sillä ystävämme Jan Volkov toi mukanaan kokonaisen ohjelmarepertuaarin, jossa on interaktiivisia osia, klovneja ja saippuakuplashow. Se on todellinen juhla lapsille. Ja kun lapsilla on juhla, niin myös äidit ovat onnellisia.

Hankkeen johtaja Jan Volkov itse kertoi olevansa kiitollinen kaikille osanottajille, jotka ovat jo pitkään olleet mukana ”Isi, tule kotiin!” -hankkeessa ja antaneet ajastaan ja varoistaan. Se kaikki on edesauttanut perheiden eheytymistä.

– Kiitos myös viranomaistahoille siitä, että he tiedostavat tämän hankkeen tuottavan todellista, hyvää hedelmää ihmisten elämässä, Volkov totesi

Myös ”Isi, tule kotiin!” -hankkeen koordinaattori Vera Roganova oli tyytyväinen:

– Uskon, että tänään juhla onnistui hyvin. Lasten ja äitien sydämet kohtasivat. Meille on suuri kunnia saada olla tällaisessa Jumalan työssä mukana!

Tue kohdetta – lahjoita