Jelizaveta Tšikina näkee ”Isi, tule kotiin!” -hankkeessa luovan voiman, joka ennallistaa raunioituneet ihmissuhteet, eheyttää ja parantaa.

Jumala toimii ”Isi, tule kotiin!” -hankkeen kautta

Jaa uutinen

Maailmassa on paljon ihmisiä ja jokainen heistä haluaa rakkautta ja onnea. Heidän auttamisensa on tuonut ilon Jelizaveta Tšikinan elämään. Hän on osallistunut vapaaehtoisena avustajana ”Isi, tule kotiin!” -hankkeeseen, joka yhdistää vankilassa olevia isiä ja äitejä heidän lapsiinsa ja lastenlapsiinsa.

Jelizaveta Tšikina kuuli kyseisestä vankilatyömuodosta ensimmäisen kerran kotiseurakunnassaan Pietarissa. Jo mukana olevan sisaren todistus merkitsi paljon:

– Tunsin ennestään uskovia, jotka palvelivat vankiloissa ja kuntoutuskeskuksissa, mutta ”Isi, tule kotiin!” -hanke kosketti sydäntäni erityisellä tavalla.

Jo samana päivänä Jelizaveta antoi taloudellista tukea omista varoistaan kyseiseen hankkeeseen ja jäi pohtimaan sen merkitystä siihen osallistuvien elämässä – niin uskovien kuin vankien ja heidän lapsiensakin elämässä. Onhan se valtava murhe ja kipu kummallekin osapuolelle joutua eristyksiin yhteiskunnasta, olipa sitten syynä vahinko tai tahallinen teko.

Miten pystyy jatkossa elämään ja osoittamaan rakkauttaan, kun mahdollisuudet ovat hyvin rajatut? Lapset ja lastenlapset kasvavat… Entä jos tunnesidettä ei voi enää eheyttää?

Näitä asioita pohtiessaan Jelizaveta tajusi, että ”Isi, tule kotiin!” -hanke on vastaus juuri tähän ongelmaan.

Pian Jelizaveta Tšikinaa ja hänen ystäväänsä Irina Šalyginaa pyydettiin mukaan hankkeen vapaaehtoistyöntekijöiksi. He kävivät Jekaterina Zastrovskajan ja hänen pienen poikansa luona.

– Jekaterina olisi ikänsä puolesta voinut olla tyttäreni ja hänen poikansa lapsenlapseni, Jelizaveta jatkaa kertomustaan. – Tapaamisemme oli hyvin lämminhenkinen ja vilpitön. Iloisen hymyn takaa ei voinut olla huomaamatta kiitollisuutta vierailustamme ja samalla tuskaa ja kipua isän tähden, joka istui vankilassa.

Pojan nukkuessa Jelizaveta ja Irina kertoivat Jeesuksesta, ja Jekaterina rukoili nk. syntisen rukouksen. Juuri tässä uskovat sisaret näkivätkin yhden hankkeen parhaimmista puolista – käytännön rakkauden osoittamisen kautta sydän oli valmis ottamaan vastaan Jumalan rakkauden ja evankeliumin!

Herättyään pikkupoika sai lahjansa: Lastenraamatun ja erilaisia leluja. Isoisä ei ollut unohtanut tyttärenpoikaansa! Vapaaehtoisten kautta hän saattoi lähettää terveisensä lapsenlapselleen.

Usein tutut, sukulaiset, työkaverit ja naapurit kaihtavat yhteydenpitoa niihin, joiden sukulainen on vankilassa. ”Sellainen häpeä!” Mutta ”Isi, tule kotiin!” -hanke tulee suoraan kohti ja auttaa eheyttämään perheen ja sukulaisten väliset suhteet ja antaa toivon yhdistymisestä sen jälkeen, kun tuomio kärsitty.

Jumalalla on ihmeellinen pelastussuunnitelma niin isoisälle kuin tyttärellekin ja, kuka tietää, kenelle vielä lähellä olevalle!

Jelizaveta Tšikina näkee ”Isi, tule kotiin!” -hankkeessa luovan voiman, joka ennallistaa raunioituneet ihmissuhteet, eheyttää ja parantaa:

– Siunattuja ovat ne, jotka käyvät vierailulla lasten luona! Ja sitten siinä on se toinen ulottuvuus, kun me kuvasimme pikkupoikaa videolle ja välitimme sen sekä lapsen piirustuksen isoisälle, Jelizaveta iloitsee. – Paljon voi kertoa Jumalasta, mutta käytännön teot vasta vahvistavat sanat.

Tue kohdetta – lahjoita