Jumala toimii muslimien parissa

On aika tiedostaa, mitä Jumala tekee muslimimaailmassa.

Jaa blogikirjoitus

Vuosisatojen aikana on tehty vähän Kristus-sanoman viemiseksi muslimimaailmaan.

Äskettäin tehdyn tutkimuksen mukaan maailman väestöstä neljäsosa on muslimeja, mutta vain neljä prosenttia lähetyssaarnaajista tekee työtä heidän parissaan. On tietysti sellaisia valopilkkuja kuin Ramon Lulla ja Franciscus Assisilainen sekä myöhemmin Samuel Zwemer ja muut vähemmän tunnetut Kristuksen palvelijat, jotka istuttivat ja kastelivat, mutta varsinaista sadonkorjuuta ei ole nähty muslimimaissa.

Kun David Garrison julkaisi vuonna 2014 kirjan ”A Wind in the House of Islam” siitä, kuinka Jumala vetää muslimeja ympäri maailmaa Jeesuksen puoleen, sai hän dokumentoitua kirjaansa pienten alkujen päiviä.  On hyvä, että hän julkaisi kirjansa tuolloin, koska sen jälkeen alkoi valtava liikehdintä muslimimaailmassa evankeliumin puoleen ja Garrison ei olisi enää pystynyt kirjaamaan kaikkea.

Nyt kastettuja uskoon tulleita muslimeja on jokaisessa muslimienemmistöisessä maassa. Muslimitaustaisten kristittyjen verkoston, Communio Messianican, tiedossa on, että maailmassa on tällä hetkellä yli miljoona kristityksi kääntynyttä muslimia. Heidän joukkonsa kasvaa niin nopeasti, että heidän lukumääränsä saattaa tällä hetkellä olla jo kaksi miljoonaa.

Tyytymättömyys islamiin, sen ilmentyminen radikaalina ISIS-järjestön ja muiden salafisti- ja jihadisti-liikkeiden toimintana sekä samanaikaisesti evankeliumin saatavuus nykymedian keinoin, ovat olleet murtamassa patoja muslimimaailmassa.  Paineen kasauduttua pitkään ja nyt patojen murtuessa on parhaillaan nähtävissä Kristuksen puoleen kääntyvien muslimien tulva.

On aika tiedostaa, mitä Jumala tekee muslimimaailmassa. Sen tähden järjestetään kansainvälinen Rukouspäivä muslimitaustaisten uskoon tulleiden puolesta marraskuun 18. päivänä joka vuosi. Meidän tulee kiittää Jumalaa, että Hän on johdattanut niin monia muslimeja pimeydestä evankeliumin valoon. On ylistettävä Jumalaa Hänen armostaan ja suuruudestaan, kun Hän vuodattaa Henkeään meidän aikanamme.

Muslimitaustalta uskoon tulleita sisariamme ja veljiämme on hyvä muistaa rukouksin jatkuvasti. Heistä monet kohtaavat jatkuvaa painostusta ja vainoa perheittensä, sosiaalisten kontaktiensa ja yhteiskunnan taholta. Muslimivaltioissa heidät kriminalisoidaan ja maiden lakisäädösten tähden ex-muslimit kärsivät.

Jatketaan rukousta ex-muslimien ja muslimimaailman puolesta!

Paul Murdoch on pastori, tohtori, teologian opettaja, Communio Messianican konsultti

Suomeksi ilmestynyt kirja ”Puolikuu ja Pohjantähti: Muslimit keskellämme”. 1996, Suomen Lähetysseura.

Lisää lukemista

Avainblogi

Erilaisia ihmeitä arjen keskellä

Juri Kulakevich kertoo Juhannuskonferenssissa Jumalan ihmeistä, joita ukrainalaiset ovat saaneet kokea sodan aikana.

Avainblogi

Oletko sinä valonsytyttäjä?

”Viikoittaisen rukousillan piti alkaa, mutta kukaan uskovista ei uskaltanut lähteä kodistaan.”