Lähetystyö on jännittävää

Säälin todellakin kristittyjä, joilla ei ole mahdollisuutta kokea sitä jännitystä, miten Jumala toimii lähetystyössä ja sen kautta!

Jaa blogikirjoitus

Säälin todellakin kristittyjä, joilla ei ole mahdollisuutta kokea sitä jännitystä, miten Jumala toimii lähetystyössä ja sen kautta!

Lähetystyössä tarvitaan ja kaivataan jotain erityistä. Olen ollut lähetyssaarnaajana 12 vuotta, 17 vuotta seurakuntapastorina ja 11 vuotta teologian opettajana. Lähetystyövuodet olivat ylivoimaisesti jännittävimpiä – ja tietenkin myös rasittavimpia…

Vielä tänäkin päivänä jännittävintä minusta on se, mitä Jumala tekee lähetystyön rintamilla, kun ihmiset kärsivät toivottomuudesta, heidän elämästään puuttuu päämäärä ja he elävät suurissa vaikeuksissa. Ihoni menee ihan kananlihalle kuullessani ihmisten todistuksia, kuinka heidän elämänsä on muuttunut radikaalisti hyvään suuntaan kuten seuraavissa esimerkeissä:

  • Egyptissä terroristi tunsi Jeesuksen tarttuvan häntä kauluksesta ja heittävän hänet ikkunasta ulos, kun pommi, jonka hän joukkionsa kanssa oli asentanut kirkkoon, räjähtikin etuajassa. Tapahtuman jälkeen terroristi ja kaikki hänen apurinsa tulivat uskoon ja kävivät kasteella.
  • Keski-Aasiassa alkoholistimies nukkui usein kuistillaan virtsalta löyhkäävissä vaatteissaan, kun vahvasti päihtyneenä ei löytänyt ulko-ovestaan avaimenreikää. Turkkilainen lähetyssaarnaaja, entinen muslimi, rukoili alkoholistimiehen puolesta ja mies raitistui välittömästi. Miestä tuskin tunnistettiin peseytyneenä ja puhtaisiin vaatteisiin pukeutuneena. Hänestä tuli yksi parhaista Jeesuksen todistajista muslimien parissa.  Mies on johdattanut monia Kristuksen luo, kun ihmiset näkevät, miten Jeesus voi muuttaa elämän.
  • Jihadisti ja hänen vaimonsa hylkäsivät islamin uskon ja heistä tuli Jeesuksen seuraajia. Pian sen jälkeen heidän odottaessaan bussia vaimo puukotettiin kuoliaaksi keskellä kirkasta päivää. Uskonsa tähden mies joutui pakenemaan Eurooppaan, jossa hänestä tuli pakolaisten parissa työskentelevä evankelista ja kotouttamisavustaja.

Aina kertoessani tällaisia tarinoita minulta kysytään, miksi tällaisia ihmeitä ei tapahdu täällä meillä. Tietenkin Jumala tekee ihmeitä myös täällä, mutta usein niistä ei puhuta ihmeinä vaan tapahtumia pidetään ”yhteensattumina”. Lähetystyössä ihmeet ovat niin ilmeisiä, että ihmisten on puhuttava niistä. Se on niin inspiroivaa ja haluan olla mukana kaikissa lähetystyön pyrkimyksissä, missä vain voin!

Paul Murdoch on pastori, tohtori, teologian opettaja, Communio Messianican konsultti

Suomeksi ilmestynyt kirja ”Puolikuu ja Pohjantähti: Muslimit keskellämme”. 1996, Suomen Lähetysseura.

Lisää lukemista

Avainblogi

Erilaisia ihmeitä arjen keskellä

Juri Kulakevich kertoo Juhannuskonferenssissa Jumalan ihmeistä, joita ukrainalaiset ovat saaneet kokea sodan aikana.

Avainblogi

Oletko sinä valonsytyttäjä?

”Viikoittaisen rukousillan piti alkaa, mutta kukaan uskovista ei uskaltanut lähteä kodistaan.”