Jumalan rauha päätöksissä

Jumala haluaa olla mukana tehdessäsi päätöksiä.

Jaa blogikirjoitus

Jos on tehtävä jokin päätös, teetkö sen yleisen mielipiteen mukaan tai miltä sattuu tuntumaan oikealta vai rukoiletko viisautta ja Herran johdatusta? Raamattu kehottaa: “Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi, älä nojaudu omaan ymmärrykseesi. Tunne hänet kaikilla teilläsi, niin hän sinun polkusi tasoittaa.” (Snl. 3:5-6).

Jos olet yhtään samanlainen kuin minä, tiedät miten helppoa on nojautua omaan ymmärrykseensä. Palvelustehtäväni alussa sain mielestäni hyvän idean tehdä ohjelmia paikallistelevisioon muutaman muun naisen kanssa, joiden kanssa olimme opiskelleet paljon Raamattua.

Yritin tehdä haastatteluohjelmaa, mutta joka kerta kysyessäni jotain vastasin siihen itse! En pystynyt olemaan hiljaa niin kauan, että joku mukana olevista olisi ehtinyt vastata. Homma ei selvästikään toiminut, koska se oli minun suunnitelmani, ei Jumalan. Kuuden kuukauden aikana saimme palautteena vain yhden ainoan sähköpostin.

Vuosia myöhemmin Herra alkoi johdattaa tiimiäni ja minua tv-työhön, mutta meillä ei ollut aavistustakaan, mitä pitäisi tehdä. Vuokrasimme juhlasalin, jonka katto oli liian matalalla ja seinistä oli irronnut laattoja. Laitoimme salin etuosaan puhujakorokkeen ja taustalla roikkui suihkuverhoja muistuttava sininen kangas.

Kaikki näytti naurettavalta, mutta jo ensimmäisen lähetyksen jälkeen saimme 125 puhelua! Tv-työ alkoi laajentua ja nyt tv-ohjelmiemme lähetysalue kattaa kaksi kolmasosaa maapallosta.

“Älä ole viisas omissa silmissäsi” (Snl. 3:7). Uskon Jumalan tarkoittavan, ettemme itse pysty hallitsemaan elämäämme ja tekemään tarpeeksi hyvää työtä ilman Hänen apuaan ja johdatustaan. Meillä voi tietenkin olla hyviä ideoita, mutta monta kertaa tyydymme hyvään, kun Jumala haluaisi antaa parasta.

Monilla kristityillä on vaikeuksia tehdä päätöksiä, koska he pelkäävät etteivät kuule, mitä Jumalalla on sanottavana.

Ensinnäkin Jumala on antanut meille Sanansa. Raamattu kertoo, että Jumalan Sana on elävä ja voimallinen (Hepr. 4:12). Kun tutkimme Raamattua, emme lue vain hyvää kirjaa vaan vietämme samalla aikaa Jumalan kanssa. Raamatusta saamme ohjeita elämään.

Herra voi puhua myös omatuntomme, muiden ihmisten ja olosuhteiden kautta. Tärkeimpiä Jumalan tapoja johdattaa on rauha, Hänen rauhansa. “Vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha, johon teidät myös on yhdessä ruumiissa kutsuttu” (Kol. 3:15).

Niin kuin pallopeleissä tuomari päättää, onko pallo ”sisällä” vai ”ulkona”, samalla tavoin Jumalan rauha on kuin tuomari, joka osoittaa, pitäisikö jonkun asian kuulua elämäämme vai ei.  Jumala tietää asioita, joita me emme tiedä. Silloin kun ei koe rauhaa jostakin asiasta, on parempi toimia sen mukaan.

Huomioi päätöksiä tehdessäsi, onko sydämessäsi asiasta Jumalan rauha. Pyydä Herralta johdatusta. Muista, että kun tunnet Hänet kaikilla teilläsi, Hän on luvannut ohjata.

Jos et ole tottunut rukoilemaan päätöksien puolesta, se voi ensin tuntua oudolta. Se muuttuu sitä helpommaksi, mitä enemmän etsit Herraa ja pyydät Hänen apuaan. Silloin alkaa tulla herkemmäksi Hänen läsnäololleen ja johdatukselleen. Jumalalla on varattuna hieno suunnitelma ja kun etsii Hänen ohjaustaan, on Hän uskollinen ja johdattaa päätöksenteossa.

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life

Kaikki oikeudet pidätetään.

Lisää lukemista

Avainblogi

Erilaisia ihmeitä arjen keskellä

Juri Kulakevich kertoo Juhannuskonferenssissa Jumalan ihmeistä, joita ukrainalaiset ovat saaneet kokea sodan aikana.

Avainblogi

Oletko sinä valonsytyttäjä?

”Viikoittaisen rukousillan piti alkaa, mutta kukaan uskovista ei uskaltanut lähteä kodistaan.”