Kiroukset muuttuivat siunauksiksi

Muslimityössä koetaan ihmeellisiä aikoja.

Jaa blogikirjoitus

Yli kaksikymmentä vuotta sitten muslimin uskoon tulo oli melkeinpä luonnonmullistukseen verrattava uutinen, josta kuitenkin puhuttiin kuiskaten ja hyssytellen suljettujen ovien takana ja nimettöminä pysytellen.

Muutama vuosi sen jälkeen näyttämölle astui arabiankielinen Al Hayat -kanava ja arabimaailma näki ensimmäistä kertaa ex-muslimin kertovan uskoon tulostaan suorassa tv-lähetyksessä.

Muut lähetysjärjestöt anelivat Al Hayatilta, ettei venettä keikutettaisi liikaa eikä islamia vastaan ”hyökättäisi”. Al Hayatia syytettiin, että jos se jatkaisi ohjelmissaan avoimesti totuuden kertomista, tuhoaisi se siihen saakka saavutetun hauraan vuoropuhelun uskontojen kesken.

Mutta Al Hayat katsoi kärsivien muslimimiesten, -naisten ja -lasten silmiin eikä voinut pysytellä hiljaa. Siitä ei sielunvihollinen pitänyt.

Nyt vuosia myöhemmin samojen islamin uskonnon epäkohtien esittäminen, jotka aiemmin johtivat infidel (suom. vääräuskoinen) -syytöksiin, ovat jo arkipäivää myös arabi- ja muslimimaiden sekulaarimediassa.

Syytökset ja kiroukset, joita niin ystävät kuin viholliset aiemmin syytivät päällemme, ovatkin kääntyneet siunaukseksi.

Nykyään joka vuosi sadat kääntyneet muslimit tunnustavat julkisesti uskonsa Kristukseen, tuhansia tulee uskoon, kymmenet tuhannet muslimit keskustelevat mediatyökalujen kautta kristittyjen kanssa, sadat tuhannet kuulevat evankeliumin ensimmäistä kertaa elämässään, miljoonat lataavat joka kuukausi kristillistä materiaalia ja katsovat Al Hayatin ohjelmia.

Vuosittain evankeliumin totuus tavoittaa kymmeniä miljoonia arabeja ja muslimeja. Eikä sielunvihollinen pidä tästäkään.

Paholainen on raivoissaan, koska tietää aikansa olevan lyhyt. Sen raivo koskettaa myös lähetystyötä ja Al Hayatia. Tarvitsemme rukouksia ja taloudellista tukea enemmän kuin koskaan. Suojamaskit, sosiaalinen eristäytyminen ja matkarajoitukset koskettavat raskaalla kädellä talouttamme.

Silti koronarajoituksista huolimatta muslimien tavoittaminen on tehokkaampaa kuin koskaan ja vastassamme ovat myös suurimmat haasteet.

Haluamme kuitenkin toteuttaa Jumalalta saatua näkyä ja jatkaa muslimien evankeliointia sinnikkäästi. Tähän tarvitsemme, enemmän kuin mitään muuta, esirukouksia ja tukea.

Michael H. on pastori, raamatunopettaja ja lähetyssaarnaajana 1988-2004 Venezuelassa, Venäjällä, Kazakstanissa ja Lähi-idässä.

Al Hayatin ohjelmakoordinoija vuodesta 2005

Lisää lukemista

Avainblogi

Paviaanin hyökkäys

Kaikki potilaat kuulivat, mitä Jeesus on tehnyt heidän puolestaan.