Raamatun valkoiset lehdet

"Jumalan Sana ei koostu pelkästään kirjaimista, vaan myös sivuista, joille ei ole mitään kirjoitettu!”

Jaa blogikirjoitus

Yksi kuuluisimmista juutalaisista kristityistä, Richard Wurmbrandt, kertoi 40 vuotta sitten eräässä puheessaan, miten hänen 14 vankilavuottaan Romaniassa olivat Jumalan koulua:

– Olimme ihan yksin, eristettynä – 10 metriä maan alla. Jokainen oli omassa sellissään näkemättä aurinkoa, kukkia tai tähtiä moniin vuosiin. Emme tavanneet muita ihmisiä kuin vanginvartijat, jotka löivät ja kiduttivat meitä. Meillä ei ollut Raamattua eikä muitakaan kirjoja. Ei edes paperilappuja. Ensimmäistä kertaa minulla oli riittävästi aikaa mietiskelyyn ja rukoukseen.

– Vankilassa opin jotain vallan uutta: Aikaisemmin luulin Raamatun koostuvan pelkästään paperiarkeista, joille oli kirjoitettu mustaa tekstiä. Jopa monet kristityt uskovat, että vain painetut lauseet ovat Jumalan Sanaa, mutta eivät sen valkoiset lehdet. Mutta Jumalan Sana ei koostu pelkästään kirjaimista, vaan myös sivuista, joille ei ole mitään kirjoitettu!”

Mitä luemme rivien välistä?

Pandemian aikana olet saattanut viettää aikaa kahden kesken Jumalan kanssa, eristettynä rukouskammiossasi. Hengellisen elämän syvyydet ovat ehkä avautuneet ja olet päässyt näkemään aivan uusia taivaan valtakunnan salaisuuksia.

Raamattu kertoo meille, miten Jeesus kävi 12-vuotiaana temppelissä ja miten kirjanoppineet olivat ihmeissään hänen antamistaan vastauksista. Mutta minkälaisia vastauksia hän antoi, siitä Pyhän kirjan sivut eivät kerro meille mitään. Se on kirjoitettu Raamatun valkoisille lehdille.

Jumalan Sanan mustat kirjaimet eivät myöskään kerro siitä, mitä Jeesus opetti, kun hän oli veneessä opetuslastensa kanssa, tai mitä hän saarnasi, kun katolla olevasta aukosta laskettiin hänen eteensä halvaantunut mies. Pyhä Henki voi kuitenkin puhua meille siitä Raamatun valkoisten paperiarkkien kautta – saatamme ”kuulla” hänen opettavan puheensa Pyhän kirjan rivien välistä. Sanoma voi välittyä Jumalan Sanan valkoisilta lehdiltä.

Neljä miljoonaa kirjaa – Neuvostoliittoon

1990-luvulla olin tekemässä tutkielmaa eri lähetysjärjestöjen kanssa siitä, miten paljon Raamattuja ja Uusia testamentteja kuljetettiin Neuvostoliittoon toisen maailmansodan jälkeisenä aikana. Arvioimme, että yli neljä miljoonaa Raamattua tai sen osaa vietiin Suomen ja Puolan rajan kautta Venäjälle, Ukrainaan, Valko-Venäjälle ja Viroon. Mustilla kirjaimilla kirjoitettuja Pyhän kirjan tekstejä lähetettiin kymmeniä tuhansia kappaleita laivoilla, autoissa ja matkalaukuissa kuriirien välittäminä.

Mutta mitä tapahtui sen jälkeen, kun tekstit olivat ylittäneet rajan? Siitä me emme oikeastaan tiedä kaikkea. Se on kuitenkin kirjoitettu Raamattujen valkoisille lehdille. Joitakin viestejä olemme saaneet siitä, miten glasnostin jälkeen perustettiin satoja uusia seurakuntia itärajan taakse. Herätys levisi Kaukasiaan, Keski-Aasiaan ja Siperiaan. Nyt voin kertoa, että jopa Kiinaan onnistuttiin kuljettamaan tuhansia hengellisiä kirjoja – ihmeen kautta.

Vuodesta 1975 Avainmedia on välittänyt Jumalan Sanaa idän seurakunnille. Sitä on painettu ja kirjoja on jaettu ”teille ja aitovierille”. Sadat nuoret ovat vuodesta 2010 uhranneet ”Vuoden Jeesukselle” ja lähteneet evankelioimattomiin kyliin eri puolille naapurimaatamme. Yli neljä miljoonaa ihmistä on tietojemme mukaan rukoillut uskon rukouksen Jeesukselle. Siitä on meille kirjoitettu – kirjaimin, tekstein. Mutta mitä on tapahtunut sen jälkeen? Sitä me emme vielä kokonaisuudessaan tiedä. Se on kirjoitettu Raamatun valkoisille lehdille.

Tulee vielä päivä, jolloin Pyhä Henki elävöittää ja kertoo meille koko totuuden. Silloin voimme iloita yhdessä Herran antamasta sadosta.

Lisää lukemista

Avainblogi

Paviaanin hyökkäys

Kaikki potilaat kuulivat, mitä Jeesus on tehnyt heidän puolestaan.