- Parasta on nähdä onnistumisia, kun ohjelmasisältömme puhuttelevat ihmisiä ja he haluavat läheiseen suhteeseen Jumalan kanssa.

”Jumala on johdattanut minut tavoittamaan suomalaisia evankeliumilla”

Jaa somessa

Janne Maunumäki kertoo toimenkuvastaan Avainmedian kotimaan mediatyön koordinaattorina:

Miten päädyit Avainmedialle töihin? 

Menin Kokkolaan vuonna 2005 Reijo Ruotsalaisen avuksi tekemään työtä kotimaan evankelioinnin hyväksi. Reijo aloitti Netmission-nimisen työn 1990-luvulla. Vuonna 2006 työ siirtyi Avainmedian yhteyteen. Reijon jäädessä pois 2010 siirryin Avainmedian työntekijäksi ja kotimaan työn päävastuulliseksi.

Mitä työtä tekisit, jos et tekisi sitä mitä nyt?

Vaikea sanoa, missä olisin tai mitä tekisin tällä hetkellä, jos asiat olisivat menneet toisin. Ehkä olisin jossain videoalan yrityksessä tai sitten pastorina jossain seurakunnassa. Jumala on kuitenkin kuljettanut minut Avainmedian yhteyteen ja tavoittamaan suomalaisia evankeliumilla.

Oletko aina tavoitellut lähteväsi lähetystyöhön?

En ole kokenut perinteistä lähetyskutsua lähteä ulkomaille, vaan minulla on ennemminkin ollut halu seurata Jumalaa ja tehdä sitä, minkä koen oikeaksi omalle elämälleni. Jumala on johdattanut tähän työhön vuosien saatossa ja se on tuntunut hyvältä.

Oletko aina tavoitellut tekeväsi medialähetystyötä?

Nykyään media on valtavan tehokas väline, mutta vuosia sitten median painoarvo ei ollut yhtä suuri. Alussa, kun ryhdyin tekemään tätä työtä, en ajatellut median täyttä potentiaalia tai unelmoinut siitä, mutta nykyisin voimme nähdä, miten valtavan paljon media antaa meille mahdollisuuksia.

Mikä on työtehtäväsi?

Vastaan Avainmedian kotimaan työstä. Pyrimme välittämään evankeliumia suomea puhuville ihmisille ja auttamaan heitä löytämään yhteyden Jumalaan ja löytämään seurakuntayhteyden. Koulutan ja autan myös seurakuntia toteuttamaan missiotaan, että ne voisivat käyttää mediaa entistä tehokkaammin toiminnassaan.

Mikä on tärkeintä työssäsi?

Parasta on nähdä onnistumisia, kun ohjelmasisältömme puhuttelevat ihmisiä ja he haluavat läheiseen suhteeseen Jumalan kanssa.

Mikä on sinulle useimmin esitetty kysymys töissä? Entä vapaalla töihisi liittyen?

Ihmiset haluavat tietää, mitä käytännön töitä tehtäviini kuuluu. Lähetystyö median kautta kiinnostaa monia ja he haluavat tietää, mitä se konkreettisesti tarkoittaa. Vapaa-aikanani tiedustellaan, mitä teen työkseni. Silloin on helppo kertoa kysyjälle kristinuskosta ja mitä Jumala on tehnyt omassa elämässäni.

Mukavin sinulle sattunut asia töissä?

Ehkäpä se, että tapasin vaimoni Dinan järjestömme tapahtumassa 2015. Nyt olemme naimisissa ja teemme molemmat medialähetystyötä.

Miten työtehtäväsi liittyy evankeliointiin?

Vastaan Avainmedian uskotv.fi ja tuleuskoon.fi kaltaisista palveluista, joissa julistamme evankeliumia ja johdatamme ihmisiä uskoon. Työtehtäviini kuuluu monenlaisia asioita ja nämä palvelut ovat evankeliumin julistamisen ytimessä, kun saamme nähdä ihmisten luovuttavan elämänsä Jumalan käsiin ja tulevan uskoon.

Miten voi olla mukana Avainmedian työssä? 

Lähetystyötä voi tehdä monella tavalla. Rukous ja lahjoittaminen ovat niitä perinteisiä tapoja, miten jokainen voi olla mukana. Mukana voi olla myös esimerkiksi osallistumalla ohjelmatuotantoon, menemällä vapaaehtoiseksi eri tehtäviin tai vaikkapa lähettämällä idean, joka on mielessä.

Terveisesi lukijalle?

Kiitos, että olet mukana työssämme omalla panostuksellasi! Olisi mukava kuulla sinusta enemmänkin ja kuulla näkemyksiäsi siitä, mitä teemme.

Tue kohdetta – lahjoita