Vaasan helluntaiseurakunta: "Seurakuntamme on tavoittanut lähetysten kautta ihmisiä".

”Pyhä Henki vaikuttaa nettilähetyksissä”

Jaa somessa

– Reilu vuosi sitten seurakuntamme oli monien muiden tavoin tilanteessa, jossa yllättäen puhjennut koronapandemia laittoi meidät uuden tilanteen eteen. Teimme muutamassa päivässä digiloikan. Kiitos sen onnistumisesta kuuluu seurakuntamme mahtavalle tv-tiimille, joka on jo vuosien ajan kantanut vastuun Koputus-ohjelman kuvauksista TV7-kanavalle, kertoo Vaasan helluntaiseurakunnan pastori Maarit Koivisto.

– Halusimme kohdistaa lähetykset kolmelle ryhmälle: omille seurakuntalaisille, ystäville, jotka ovat jääneet seurakuntayhteydestä, sekä niille, jotka eivät vielä tunne Jeesusta henkilökohtaisesti. Seurakuntamme tahtoi välittää toivoa ja rohkaisua tämän ajan keskellä sekä julistaa yksinkertaista evankeliumin voimallista sanomaa. Jumalan läsnäolo ei ole riippuvainen kokoontumismahdollisuuksistamme. Meillä on Jumala, joka kuulee ja näkee yksilön.

”Luota johdatukseen”

– Reilu vuosi pandemian alkamisen jälkeen voimme kiitollisena todeta, että seurakuntamme on tavoittanut lähetysten kautta ihmisiä, Koivisto iloitsee.

– Seurakuntamme on saanut olla Jumalan käytössä uudella tavalla. Lukuisat palautteet vuoden aikana niin vaasalaisilta kuin ympäri Suomea ja ulkomaita ovat rohkaisseet kerta toisensa jälkeen. Jumala on puhunut suoraan ihmisten elämään: tuonut vastauksia, rohkaissut, antanut jälleen toivoa sekä johdattanut monia ihmeellisellä tavalla löytämään lähetyksemme – jopa keskellä yötä. Profeetallinen Henki on saanut vaikuttaa saaden välillä hämmästymään, kuinka pikkutarkka voikaan Pyhän Hengen johdatus olla. On ollut rohkaisevaa kuulla muutaman juuri uskoon tulleen seuraavan säännöllisesti jumalanpalveluksiamme.

Seurakunnan johtava pastori Tero Koivisto rohkaisee seurakuntia luottamaan mediatyössä Pyhän Hengen johdatukseen.

– Palvelutilanteissa saamme luottaa siihen, että Pyhä Henki vaikuttaa meissä palvelijoissa ja kauttamme. Saamme olla tuomassa Jumalan todellisuutta ihmisten elämän keskelle. Saamamme palautteet siitä, mitä Jumala on vaikuttanut ihmisten elämässä, innoittaa yhä suurempaan kaipaukseen Jumalan ilmestymisestä.

Asiantuntija-apua Avainmedialta

– Iso kiitos kuuluu myös Avainmedialle, joka on ollut isolta osalta auttamassa ja luomassa pohjaa seurakuntamme mediatyölle jo pidemmällä ajalla, Koivisto kiittää.

Avainmedian UskoTV:n kuvauksien talkootiimiin juhannuskonferenssiin on Vaasasta saapunut vuosittain monia vapaaehtoisia.

– Juhannuskonferenssin kuvauksista olemme saaneet hyvin kokemusta ja rutiinia monikameratuotantoon. Kuvauksissa mukana oleminen on antanut kokemusta ja kasvattanut osaamistamme, jota voimme  hyödyntää jumalanpalvelusten kuvauksissa, seurakunnan mediatyötä johtava Juha Tuoriniemi kertoo Avainmedian UskoTV:n roolista.

Kuvauskaluston päivittäminen tuli ajankohtaiseksi viime kesän jälkeen. Vaihtoehtoja mietittäessä käännyttiin Avainmedian puoleen.

– Saimme kaluston hankintaa suunniteltaessa Avainmedialta hyvää asiantuntija-apua ja tärkeitä mielipiteitä siitä, mikä voisi olla meille hyvä vaihtoehto. Lopputuloksena saimme hankittua meidän tarpeisiin sopivan nykyaikaisen kaluston, jolla on erinomainen hinta-laatusuhde. On hienoa, että Avainmedia jakaa tietotaitoaan ja kokemuksiaan seurakuntien hyväksi, Juha iloitsee.

Vaasan kotisivut ovat Avainmedian tarjoamalla alustalla, jonka tekniikkaa Avainmedia myös ylläpitää.

Tue kohdetta – lahjoita