Syvät hengelliset juuret

Ilman vahvaa perustusta emme kestä elämän myrskyjä.

Jaa blogikirjoitus

Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan” (Matt. 6:33). Ei varmaankaan ole väärin haluta menestystä tai paremmin palkattua työtä, mutta Raamatun mukaan pelkästään näiden perässä juokseminen ei tee ihmisestä onnellista.

Raamatun sana ”etsiä” merkitsee jonkin tavoittelemista kaikesta voimastaan ja sydämestään. Mietipä hetki, mitä sinä ensisijaisesti tavoittelet elämässäsi ja mihin laitat suuren osan energiastasi.

”Jumalan valtakunta ei ole syömistä ja juomista vaan vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä” (Room. 14:17).

Jumalan valtakunta ei ole sitä, että yrittää saada jotain mitä itse kovasti haluaa. Se on hyvän Jumala-suhteen etsimistä, Hänen vanhurskautensa parempaa ymmärtämistä sekä Hänen rauhansa ja ilonsa kokemista.

Juuri uskoon tultuamme kaikki pyörii meidän ympärillämme ja lähestymme Jumalaa tarvelistamme kanssa. Kerromme Hänelle ongelmistamme ja toivomme Herran hoitavan kaiken. Mutta koittaa hetki, jolloin meidän on uskovina kasvettava ja kypsyttävä.

Muistan sen elämänvaiheen, kun minulla oli jo paljon eri asioita, mutta en silti ollut kovinkaan onnellinen ja tyytyväinen. Pohtiessani tätä Herran edessä tunsin Hänen sanovan, että olen liian pinnallinen.  Tämä ei ollut niin mukavaa kuultavaa, mutta tiesin, mitä Herra tarkoitti. Oli tullut aika elää syvempää hengellistä elämää ja etsiä Jumalaa sen tähden, mitä Hän on eikä vain siksi, mitä Hän voisi minulle antaa tai tehdä.

Pinnalliset uskovat haluavat hedelmiä, mutta juuret eivät kiinnosta. Jes. 37:31 sanoo: ”… tekevät taas juurta alaspäin ja hedelmää ylöspäin.” Isolla tuuheaoksaisella puulla on massiivinen maanalainen juuristo, joka voi levittäytyä syvälle ja laajalle. Ilman tätä tukisysteemiä puu ei voisi koskaan kestää kovaa tuulta ja myrskyjä.

Samalla tavoin meidän tulee uskovina kehittää syvät hengelliset juuret ennen kuin voimme todella nauttia hienosta ja täydestä elämästä, jonka Jumala on osaksemme tarkoittanut. Siihen sisältyy Jumala-suhteen kehittäminen, juurtuminen Jumalan rakkauteen ja Raamatun tutkiminen tietääksemme, mitä Jumala puhuu meille Sanansa kautta.

Haluamme usein ensisijaisesti saada enemmän etuja ja vaikutusvaltaa ennen kuin olemme juurtuneet. Ilman vahvaa perustusta Jumalassa nämä asiat voisivat kuitenkin enemmän vahingoittaa meitä kuin auttaa.

Ilman syviä juuria emme myöskään kestä elämän myrskyjä. Ollessamme hengellisesti vahvoja voimme kestää ja selvitä vaikeistakin tilanteista.

”Olkoon ilosi Herrassa, niin hän antaa sinulle mitä sydämesi pyytää” (Ps. 37:4). Keskittyessämme Jumalaan emme vain koe Hänen vanhurskauttaan, iloaan ja rauhaansa vaan Herra pääsee vaikuttamaan meissä niin, että myös toiveemme alkavat olla samalla linjalla Jumalan suunnitelmien kanssa. ”… niin teille annetaan lisäksi myös kaikki tämä” (Matt. 6:33).

Kun etsit Jumalaa ja asetat Hänet ykkösasemaan elämässäsi, Hän ei pelkästään täytä elämääsi rauhalla ja tyytyväisyydellä vaan Hän myös antaa, mitä sydämesi halajaa.

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life

Kaikki oikeudet pidätetään.

Lisää lukemista

Avainblogi

Erilaisia ihmeitä arjen keskellä

Juri Kulakevich kertoo Juhannuskonferenssissa Jumalan ihmeistä, joita ukrainalaiset ovat saaneet kokea sodan aikana.