Odota Herraa

Usko Jumalan parhaisiin lupauksiin.

Jaa blogikirjoitus

Usein epäonnistumiset ja toteutumattomat toiveet ovat mielessä pohtiessamme, miten elämämme voisi miellyttää Herraa enemmän. Liian usein ratkaisumme perustuvat epäonnistumisiimme eivätkä Herran lupauksiin, vajavuuksiimme eivätkä Hänen riittävyyteensä ja heikkouksiimme eivätkä Hänen voimaansa. Olkoot päätöksemme enemmän uskontäyteisiä! Jos tunnemme heikkoutta, tunnustakaamme Hänen voimansa, sillä Jeesus sanoi: ”Minun armoni riittää sinulle, sillä voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa” (2. Kor. 12:9).

Kun sydämemme on murtunut toiveiden kariuduttua, olkoon reaktiomme entistä vahvempi usko Häneen, sillä ”usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, varmuus siitä, mikä ei näy” (Hebr. 11:1).

Kun sielunvihollinen hyökkää päällemme kuin tulva-aalto, julistetaan silloin, että ”Herran Henki puhaltaa sen pois myrskytuulen voimalla” niin kuin sanotaan Jes. 59:19 erään käännöksen mukaan.

Koetukset ovat tilanteita kokea ihmeitä.

Elämän haasteissa hiotaan suoraselkäisyyttämme, rehellisyyttämme ja lahjomattomuuttamme. Ahdistukset ja vainot kehittävät uskoamme ja kärsivällisyyttämme. Voitto saavutetaan vain Hänen avullaan.

Usko Jumalan parhaisiin lupauksiin. Siihen, että Hän ei ikinä jätä eikä unohda meitä. Hän lupaa, että uskovan jälkeläisten ei tarvitse kerjätä leipää ja ”vaikka tuhat kaatuisi sinun sivultasi, kymmenen tuhatta oikealta puoleltasi, ei se sinuun satu.” Tuho ei kohtaa Herraan luottavia.

Julistakaamme Daavidin tavoin: ”Mutta minä uskon näkeväni Herran hyvyyden elävien maassa. Odota Herraa. Ole luja, ja olkoon sydämesi rohkea” (Ps. 27:13–14).

Löydämme rohkeuden kaikkeen Kristuksen kautta.

Michael Henein

Tämä kolumni jäi Michaelin (63 v.) viimeiseksi. Hän sai 19.7.2021 aivoinfarktin ja kuoli sen seurauksiin 25.7. Häntä jäivät kaipaamaan vaimo ja tytär sekä lukuisat ystävät ja työtoverit ympäri maailmaa.  Michael toimi raamatunopettajana ja pastorina monessa seurakunnassa sekä toteutti lähetystyön kutsumustaan mm. Venezuelassa, Venäjällä, Kazakstanissa ja Lähi-idässä. Michael oli ensimmäisiä Al Hayat -kanavan työntekijöitä. Tulemme muistamaan hänet ahkerana ja erittäin luotettavana työtoverina sekä rohkaisevana ystävänä ja esirukoilijana.

Lisää lukemista

Avainblogi

Erilaisia ihmeitä arjen keskellä

Juri Kulakevich kertoo Juhannuskonferenssissa Jumalan ihmeistä, joita ukrainalaiset ovat saaneet kokea sodan aikana.

Avainblogi

Oletko sinä valonsytyttäjä?

”Viikoittaisen rukousillan piti alkaa, mutta kukaan uskovista ei uskaltanut lähteä kodistaan.”