– Avainmedia on ollut meille merkittävä yhteistyökumppani etenkin mediaan liittyvissä asioissa, pastori Markku Tuppurainen kertoo.

Seinäjoen helluntaiseurakunta ja Avainmedia: Antamisen ja yhteistyön siunaus

Jaa somessa

Seinäjoen helluntaiseurakunta ja sen johtava pastori Markku ”Kure” Tuppurainen ovat olleet vuosikymmeniä Avainmedian kanssa yhteistyössä.

– Avainmedia on ollut meille merkittävä yhteistyökumppani etenkin mediaan liittyvissä asioissa, Markku kertoo.

Seurakunta lähettää keskiviikkoisin ja sunnuntaisin jumalanpalveluksen UskoTV:n ja YouTuben kautta.

– Olemme saaneet koulutusta ja opastusta YouTuben, sosiaalisen median ja UskoTV:n hyödyntämisessä. Tutuksi ovat tulleet Maunumäen Janne jo UskoTV:n edeltäjän Netmissionin ajoilta, Ahosen Mika laitehankinnoissa, Kujalan Markus ohjaajana ja Taupilan Reija ohjelmien tekijänä, luettelee Markku.

– Avainmedian nykyisen toiminnanjohtaja Marko Selkomaan kanssa kiersin Savon kouluissa 1980-luvun lopulla, ja olemme tunteneet siitä asti.

Kristillisyys on enemmän kuin mielipiteitä

Niiloon (Avainmedian entinen toiminnanjohtaja Niilo Närhi) ja Aaroniin (Avainmedian arabi- ja muslimityön, Al Hayat -kanavan johtaja Aaron Ibrahim) tutustuin jo vuosikymmeniä sitten, kun he lähtivät perheineen Kuopion helluntaiseurakunnan lähettäminä Ruotsiin maahanmuuttajatyöhön ja autoin heitä muuttopuuhissa, muistelee Markku.

Niilolla ja Aaronilla oli suuri vaikutus nuoren Markun elämään.

– Olin tullut vankilassa uskoon. Niilo näki, että minulla oli armoitus palvelutehtävään nuorten parissa. Hän sanoi, että ”jos tulet Kuopioon tekemään töitä nuorten parissa kouluissa ja kaduilla, niin maksan puolen vuoden palkkasi”.

Niilo myi autonsa, vaihtoi tilalle halvemman auton ja maksoi niillä rahoilla Markulle palkkaa.

Kului vain kolme kuukautta, kun seurakunnasta avautui Markulle työpaikka, ja sillä tiellä hän on edelleen.

Ja kun kaksi kokkikoulutettua, Aaron ja Markku, pystyttivät juhannuskonferenssiin pitserian, oppi Markku tuntemaan Aaronin, jolla oli ja on tapana sanoa, että ”minä tarjoan”.

– Nämä kaksi miestä antoivat minulle ison opetuksen antamisen siunauksesta. He osoittivat, että kristillisyys on enemmän kuin mielipiteitä. He eivät ota vaan antavat. Tämä sama liittyy Avainmedian henkiseen brändiin: Mitä Avainmedia saa, sen se on valmis jakamaan eteenpäin.

Monenlaista lähetystyötä

Seinäjoen helluntaiseurakunnan tuorein yhteistyö Avainmedian kanssa liittyy uuteen hankkeeseen Thaimaassa. Suomen helluntailiikkeen aikoinaan Thaimaahan perustama Full Gospel Church kirkkokunta tarvitsee kipeästi mediakoulutusta ja nykyaikaisen studion.

– Annamme hankkeeseen 500 euroa kuukaudessa. Meille on seurakuntana tärkeää avartaa katsettamme monenlaiseen lähetystyöhön. On apostolista rakentaa uusia rakenteita.

– Kaikki seurakunnathan eivät voi lähettää omaa lähetystyöntekijää, mutta lähetystyössä voi olla mukana, kuten tässä Thaimaan projektissa.

Seurakunta on Avainmedian kanssa mukana myös Pekka ja Neea Perhon Nouse ja loista -nimisessä opetuslapseuttavassa työssä.

”Itsenäinen ja yhteistyökykyinen”

Tuppurainen ehdottaa ”Avainmedian digipalvelupaketteja” seurakunnille hankittavaksi.

– Avainmedia voisi jakaa hyvää tietotaitoaan entistäkin enemmän seurakunnille. Se voisi rakentaa palvelupaketteja erilaisiin tarpeisiin, pieniin ja isoihin, ideoi Markku.

– Avainmedia on siinäkin mielessä hyvä kumppani, että se on tuttu, turvallinen ja luotettava kumppani jo pitkältä ajalta. Se on itsenäinen ja yhteistyökykyinen.

– On myös seurakuntien velvollisuus tukea ja rohkaista Avainmediaa, jotta se voi mennä eteenpäin ja laajeta sekä kehittää lisää keinoja julistaa evankeliumia siellä, missä normaalit keinot eivät ole mahdollisia.

Teksti Satu Rönkkö

Kuvat Seinäjoen helluntaiseurakunta

Tue kohdetta – lahjoita