Ensimmäistä kertaa Avainmedia on alkanut kouluttaa yhden maan kokonaista kirkkokuntaa.

Historiallinen koulutus Thaimaahan

Jaa somessa

– Ensimmäistä kertaa Avainmedia on alkanut kouluttaa yhden maan kokonaista kirkkokuntaa. Tämä on historiallinen avaus, sanoo toiminnanjohtaja Marko Selkomaa Avainmedian pitämästä studio- ja somekoulutuksesta.

Avainmedia piti 8. marraskuuta ensimmäisen vMix-videostriimausjärjestelmän koulutuksen Thaimaan Full Gospel -helluntaikirkolle, jolla on Thaimaassa 160 seurakuntaa ja noin 8 000 jäsentä.

Opastusta etänä

Koulutus tehtiin etäyhteydellä. Avainmedian Mika Ahonen ja Janne Maunumäki opastivat ja käyttivät etänä Bangkokin studiossa ollutta tietokonenäyttöä. Markus Nordblom käänsi paikan päällä suomenkielisen puheen thain kielelle neljälle studiossa olleelle ja neljälle etänä opiskelevalle henkilölle.

Palaute oli erinomainen.

– Etäyhteydet toimivat erinomaisesti, opetus oli innostavaa ja uusia opetuskertoja odotetaan kovasti, Nordblom kuvailee thaimaalaisten palautetta.

– Idea on, että koulutamme suoraan paikalliset käyttämään laitteistoa ja oppimaan somen käyttöä evankeliointiin, taustoittaa kehityspäällikkö Mika Ahonen.

Seuraava koulutus samalle ryhmälle pidetään joulukuussa. Sen jälkeen koulutus laajennetaan maakunnissa oleville henkilöille.

– Tavoite on, että kolmen vuoden sisällä kirkkokunnan seurakunnat striimaavat jumalanpalveluksensa ja tekevät sosiaaliseen mediaan puhuttelevia, tyylikkäitä ja korkeatasoisia postauksia niin, että Thaimaan buddhalaisissa herää kiinnostus evankeliumiin, Selkomaa visioi. Hän kiittää esirukoilijoita ja lahjoittajia tuesta.

Studiosta jo nyt apua

Maailmanlaajuiset logistiikkavaikeudet ovat jonkin verran viivästyttäneet studion koko laitteiston saapumista perille.

– Saimme kuitenkin sen verran studiokalustoa toimimaan, että pystyimme tuottamaan Full Gospelin seurakunnille työntekijäpäivän netissä, Nordblom kertoo tyytyväisenä jo ennen koulutusta järjestetystä nettitapahtumasta.

Thaimaan koronatilanteen takia vuosittaisia työntekijäpäiviä ei voitu pitää normaaliin tapaan, mutta uusi studio, vaikka keskeneräinen, ratkaisi pulman.

Tapahtuma pidettiin netissä 3.11.2021 ja se kesti noin kaksi tuntia.  Tapahtumaan osallistui jopa 132 Full Gospelin työntekijää eripuolilta Thaimaata.

– Nettitapahtuma oli todella pidetty. Eri puolilla maata olevat työntekijät saivat nähdä toisiaan, saimme yhdessä ylistää Jumalaa ja kuulla rohkaisevaa puhetta pastori Samrueilta. Full Gospelin aluejohtajat jokainen vuorollaan myös rohkaisivat työntekijöitä. Pastori Chaloem Itä-Thaimaasta sanoi ensimmäinen tapahtuman jälkeen, että tällaisia tapahtumia pitäisi olla kolmen kuukauden välein.

– Pyydämme johdatusta uudelle Full Gospelin mediatyökomitealle, kun rupeamme tekemään jatkosuunnitelmia, vetoaa Nordblom.

Tue kohdetta – lahjoita