Enkeli taivaan

Julistamme yhdessä sinun kanssasi median välityksellä joulun sanomaa Kristuksesta

Jaa blogikirjoitus

Lähestymme aikaa, jolloin mieli hiljentyy joulunviettoon.Minulle joulu on ollut lapsuudesta saakka se tunnelmallisin juhla. Pikkupoikana heräsin aina aattoaamuna katsomaan televisiosta lastenohjelmia ja erityisesti Walt Disneyn Jouluparaatia. Joulukuusi oli satumainen tunnelman luoja. Saatoin viipyä kuusen äärellä vain istumassa ja katselemassa. Jouluateriat olivat mahtavia. Tosin taisin eniten tykätä kinkusta, joulutortuista ja konvehdeista. Rosolli ja laatikot eivät oikein maistuneet. Pakko oli kuitenkin maistaa edes vähän.

Kävimme haudoilla viemässä kynttilät. Sen jälkeen saunottiin. Viimein tuli se aaton minulle tärkein kohokohta: saimme lahjat. Kyllä meillä kävi pukki. Joskus pukin naamarin takaa kuului vahvasti Matti-isäni ääntä muistuttava puhe, ja joskus pukki kuulosti enoltani.

Kun olin kaksitoistavuotias, tuli joulunviettoomme aivan uusi lisäys. Luimme jouluevankeliumin ennen ateriaa. Riitta-äitini muistutti erityisesti, että joulu on Jeesuksen syntymäjuhla. Syy tähän lisäykseen johtui ­– kuten vanhempani kertoivat siskolleni Minnalle ja minulle – siitä, että vanhempani olivat tulleet uskoon ja Jeesus oli nyt heidän Pelastajansa ja Vapahtajansa. Seuraavan vuoden jouluna jo minäkin tunsin Hänet henkilökohtaisesti ja joulu sai syvemmän merkityksen.

Joulun historia on mielenkiintoinen. Joulun ajoittumiseen juuri joulukuun 24. ja 25. päivään liittyy monia tulkintoja. Olipa kyseessä roomalaisen saturnalia-juhlan, auringonjuhlan tai muinaissuomalaisen kekrin ajankohta, minulle kristittynä joulu on Kristuksen Jeesuksen syntymäjuhla. Sillä, syntyikö Jeesus joulun aikoihin, ei ole minulle merkitystä. Jouluna juhlin Hänen syntymäänsä, niin kuin englannin kielen Christmas, muinaisenglannin Cristes Maesse, Kristuksen juhla, ilmoittaa. Joululaulut, ruoat ja muut perinteet kuusineen ja kynttilöineen ovat minulle mukava piristys arjen keskelle.

Jouluevankeliumi Luukkaan evankeliumin luvussa kaksi kuvailee Jeesuksen syntymän tapahtumia. Enkelijoukko ilmestyi paimenille ja ilmoitti suuren uutisen Vapahtajan  syntymästä.

Enkelit julistivat Jumalan kunniaa. Kun vuosi 2021 on lähestymässä loppuaan, en voi olla kuin nöyrän kiitollinen Jumalalle, kumppaneillemme, tukijoillemme ja työntekijöillemme. Jumala on tehnyt suuria! Kaikki kunnia voitoista, uusista avatuista kohteista ja pelastuneista sieluista kuuluu Jumalalle.

Enkelit toivottivat maailmalle rauhaa. Kuluneen vuoden aikana monissa, erityisesti muslimityömme kohteissa, on taisteltu. Afganistan on ollut polttopisteessä. Sinne olemme saaneet toimittaa apua ja ennen muuta aloittaa säännöllisen ohjelmatuotannon. Todellinen rauha löytyy vain Rauhanruhtinaalta Jeesukselta.

Enkelit kertoivat, että Jumalalla on kaikkia maailman ihmisiä kohtaan hyvä tahto. Jumala on hyvä ja pyhä Jumala. Paavali kirjoittaa Timoteukselle, että Jumala tahtoo kaikkien ihmisten kaikkialla pelastuvan. Tätä toteutamme medialähetystyössä. Me julistamme yhdessä sinun kanssasi median välityksellä joulun sanomaa Kristuksesta: Teille on syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra!

Siunattua joulua ja Vapahtajamme syntymäjuhlaa.

”Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.” Luuk. 2:14.

Lisää lukemista

Avainblogi

Paviaanin hyökkäys

Kaikki potilaat kuulivat, mitä Jeesus on tehnyt heidän puolestaan.